ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ποιο είναι το Top 100 τραγουδιών του 21ου αιώνα;

Ποια είναι άραγε τα 100 καλύτερα τραγούδια αυτού του αιώνα; Το Rolling Stone τα μάζεψε και μας τα παρουσιάζει…

Ποιο είναι το Top 100 τραγουδιών του 21ου αιώνα;

Αν μη τι άλλο, τα τελευταία (σχεδόν) είκοσι χρόνια, η παραγωγή νέας μουσικής είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ειδικά από την στιγμή που μπήκε στη μέση το streaming, αλλά και πλατφόρμες όπως το bandcamp, που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να βγάζουν προς τα έξω την τέχνη τους, χωρίς να μεσολαβούν δισκογραφικές.

Το περιοδικό Rolling Stone (που γενικά λατρεύει τις μεγάλες λίστες) αποφάσισε να επιλέξει τα εκατό καλύτερα τραγούδια του 21ου αιώνα μέχρι τώρα, και μέσα βλέπουμε καλλιτέχνες τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, μια τέλεια εικόνα του πλουραλισμού που έχει κατακλύσει την μουσική βιομηχανία. Ίσως τις περισσότερες θέσεις στην λίστα να έχει κερδίσει ο Kanye West, ενώ μέσα στην τοπ δεκάδα βλέπουμε εκπλήξεις, όπως το Royals, το εκπληκτικό ντεμπούτο της Lorde (που έχει δηλώσει ότι το μισεί) και το φουλ συναισθηματικό Maps των Yeah Yeah Yeahs.

Δεν σας λέμε ποιο τραγούδι είναι πρώτο, αλλά 10/10 το έχετε τραγουδήσει κάποια στιγμή. Ή, τουλάχιστον, προσπαθήσατε. Γιατί πρέπει ταυτόχρονα να πετύχεις και την χορογραφία, δεν είναι εύκολη δουλειά.

Δείτε ολόκληρη την λίστα εδώ και πείτε μας… εσείς τι θα επιλέγατε;

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY