ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

7ο Φεστιβάλ Πόζαρ: Λουτρό… στη μουσική!

Το Φεστιβάλ Πόζαρ επιστρέφει στο φαράγγι, ανανεώνοντας το ραντεβού του για τρεις ημέρες γεμάτες ενέργεια, χαμόγελα, μουσική αλλά και παράλληλες δράσεις.

7ο Φεστιβάλ Πόζαρ: Λουτρό… στη μουσική!

Δεκατρία χιλιόμετρα από την ιστορική Αριδαία και 35 από την Έδεσσα, σε υψόμετρο 390 μέτρων στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται στις όχθες του θερμοποτάμου σχηματίζουν ένα τοπίο μυστικιστικό, ιδανικό για να φιλοξενήσει live μουσικές. Κι έτσι ακριβώς θα γίνει για έβδομη φορά, στο φετινό μουσικό φεστιβάλ Πόζαρ, με συναυλίες των μεγαλύτερων καλλιτεχνών.

Η πρώτη ημέρα, Παρασκευή 20 Ιουλίου ξεκινάει με την αισθαντική φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου να γεμίζει τη σκηνή με τις ξεχωριστές της ερμηνείες, πριν την παραδώσει στην απόλυτη συνεργασία της χρονιάς: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας θα σημάνουν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ. Συναντώνται επί σκηνής για να ερμηνεύσουν κομμάτια – σταθμούς της πορείας τους αλλά και τα τραγούδια από τον δίσκο ”με στόμα που γελά” που κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, η Ματούλα Ζαμάνη καταλαμβάνει την σκηνή και ξορκίζει τους αμανέδες μας με την απελευθερωτική της ενέργεια, αμέσως πριν ο Γιάννης Χαρούλης ανέβει στο stage για να ξεσηκώσει και τους τελευταίους με την λύρα του και τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 22 Ιουλίου, ανοίγει με την συναισθηματική Παυλίνα Βουλγαράκη. Μετά από έναν γεμάτο συναυλιακό χειμώνα, η Παυλίνα συνεχίζει το ταξίδι της και έρχεται στα βόρεια. Αμέσως μετά η σκηνή φιλοξενεί το απόλυτο reunion του 2018: Γιορτάζοντας 30 χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι επανενωμένοι Πυξ-Λαξ ανηφορίζουν για ένα live - σταθμό για να μας συγκινήσουν με ένα setlist – soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς.


Νικήτρια διαγωνισμού

Χαρά Γιωτοπούλου

SPONSORED LINKS

"Η Λογική υπήρχε πάντα, αλλά όχι πάντα σε λογική μορφή."

Καρλ Μαρξ

  • 1579 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης με την οποία σηματοδοτείται η δημιουργία του κράτους των Κάτω Χωρών.

    1973 - Θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, γιου του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

    1989 - Φεύγει από τη ζωή ο Σαλβαδόρ Νταλί, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY