ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Βασίλισσα της Καρδιάς: Ερωτικό θρίλερ από τη Δανία

Η πολυβραβευμένη, και υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ταινία έρχεται από τη Δανία στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Η Βασίλισσα της Καρδιάς: Ερωτικό θρίλερ από τη Δανία

Ένα λεπτεπίλεπτο και συνάμα καθηλωτικό μελόδραμα
Variety

Σύνοψη: Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους. Όμως… κάτι λείπει από τη ζωή της. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω την ταινία με ενδιέφερε πολύ στο πώς γεννιούνται τα οικογενειακά μυστικά, αλλά και να δω τη δυναμική των δομών εξουσίας μέσα στην οικογένεια, αλλά και την ευθύνη που πηγάζει όταν κάποιος είναι ισχυρός. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν να στηριχτώ στην κεντρική ηρωίδα που έχει μια πολύ σύνθετη, και συχνά σκοτεινή ψυχολογία. Έπρεπε να σκάψω βαθιά μέσα μου για να τη σκηνοθετήσω.

Εδώ η αφήγηση είναι πολύ διαφορετική αφού οι άνθρωποι τείνουν να ρομαντικοποιούν ως ένα βαθμό τη σχέση ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη γυναίκα και έναν μικρότερο άντρα, σε αντίθεση με μια σχέση ανάμεσα σε έναν μεγαλύτερο άντρα και μια μικρότερη γυναίκα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι, όταν ένας θετός πατέρας κάνει σχέση με τη θετή του κόρη, αυτό είναι απλώς λάθος, ενώ όταν πρόκειται για ένα αγόρι και τη μητριά του, μοιάζει περισσότερο με γκρίζα ζώνη. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται πιο δύσκολο να πεις ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό. Θα ήθελα οι θεατές να μπουν στη θέση της ηρωίδας και να αναρωτηθούν τι θα έκαναν οι ίδιοι υπό τις ίδιες συνθήκες. Ποιο δρόμο θα επέλεγαν;

Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Sundance 2019
Καλύτερη Σκανδιναβική Ταινία, Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ 2019
Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2020

Διπλές προσκλήσεις κερδίζουν οι:

Αθηνά Καφαντάρη
Χάρης Ξενοδοχίδης
Χρυσή Πυρουνάκη
Διονύσης Καρύδης
Λορέττα Ζιώζιου
Αναστασία Μαραζίδου
Κωνσταντίνος Διακάκης
Νίκη Πάτσιου
Ευτυχία Δανδρή
Ιωάννης Μήττας
Ελένη Πικουλάκη
Ανδριανή Αλιαζή
Νάγια Καπελιώτη
Αλκέτα Πάσκο
Λία Πουρνάρα
Καλλιόπη Παπαλουκά
Ηλίας Πιστικός
Μαρία Μαγγανιάρη
Τζωρτζίνα Ραβανή
Χριστίνα Καναβούρη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY