ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Βασίλη Κεκάτο

Ο πρώτος έλληνας «μικρομηκάς» που κερδίζει Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών είναι ο Βασίλης Κεκάτος.

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Βασίλη Κεκάτο

«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» είναι ο τίτλος της ταινίας του Βασίλη του 28χρονου Βασίλη Κεκάτου από την Κεφαλονιά, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους στις φετινές Κάννες.

Έντεκα ήταν συνολικά οι ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίζονταν για τον Χρυσό Φοίνικα. Επιλέχθηκαν, δε, ανάμεσα σε 4.240 ταινίες που κατατέθηκαν για συμμετοχή απ’ όλο τον κόσμο.

Πρωταγωνιστές του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» είναι δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες που συναντιούνται βράδυ σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο, κάπου στην παλιά Εθνική Οδό. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ.Ο γεννημένος το 1991 Βασίλης Κεκάτος γύρισε την πρώτη του ταινία, τον Ανάδρομο, το 2014, και βραβεύτηκε το 2016 στο Φεστιβάλ του Σάντανς για το Zero Star Hotel. Έχει συμμετάσχει και βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι, επίσης, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival της Κεφαλονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα."

Άλμπερτ Αϊνστάιν

  • 1929 - Αρχίζει το μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ακολουθεί η κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY