ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ανοίγει αύριο το πρώτο θερινό της χρονιάς!

Το Σινέ Θησείον ανοίγει τον χορό των θερινών σινεμά για φέτος, με μια από τις ταινίες που αγαπήθηκαν περισσότερο τον χειμώνα που μας πέρασε.

Ανοίγει αύριο το πρώτο θερινό της χρονιάς!

Ένας από τους ωραιότερους κινηματογράφους του κόσμου, σύμφωνα με το CNN, ανοίγει για άλλη μια χρονιά τον χορό των θερινών σινεμά της Αθήνας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Τι και αν η άνοιξη άργησε κάπως φέτος, και έχει ακόμα λίγη ψύχρα τα βράδια; Εφοδιαζόμαστε με ζακέτες και πιάνουμε θέση κάτω από τα γιασεμιά –κατά προτίμηση πίσω δεξιά, σε αυτές τις θέσεις που βλέπουν και λίγο από την φωτισμένη Ακρόπολη.

Είναι, άλλωστε, ολόκληρη ιεροτελεστία το θερινό σινεμά γενικώς, και το Θησείον πιο συγκεκριμένα: Να κατηφορίζεις την Διονυσίου Αρεοπαγίτου από το Κουκάκι, ή να ανηφορίζεις την Αποστόλου Παύλου από το Θησείο (οι δύο ωραιότεροι πεζόδρομοι της Αθήνας συναντιούνται σχεδόν έξω από την πόρτα του), να παραγγέλνεις γλυκό του κουταλιού βύσσινο στο κυλικείο, και να περιμένεις την πρώτη ταινία της σαιζόν να ξεκινήσει.

Και ποια θα είναι αυτή η ταινία; Αν δεν το μάντεψες ήδη, η Οσκαρούχα Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου, που έσπασε ταμεία τον χειμώνα –τέλεια ευκαιρία να την ξαναδείς, δε νομίζεις;

Ώρες προβολών 20.30 και 22.40, εισιτήριο στα 8€.

Καλή σαιζόν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY