ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Οι πιο τέλειες στιγμές του Θανάση Βέγγου

Λίγοι ηθοποιοί άγγιξαν τον κόσμο όπως ο Θανάσης Βέγγος. Κι αυτό είναι αρκετή δικαιολογία για να καούμε με μερικές από τις πιο αστείες στιγμές του.

Οι πιο τέλειες στιγμές του Θανάση Βέγγου

Ο Θανάσης Βέγγος είναι αναμφίβολα ένας από τους ηθοποιούς που άγγιξαν τον Έλληνα θεατή περισσότερο από τους άλλους. Ο τρόπος που μιλούσε, οι κινήσεις του, η απελπισία πίσω από κάθε αστεία ατάκα αντικατόπτριζε απόλυτα την ψυχοσύνθεση του μέσου Έλληνα. Έτσι, όμως, οι κωμικοί καταφέρνουν να γίνονται θρύλοι.

Και επειδή μας έπιασε νοσταλγία, αυτές είναι μερικές από τις πιο αστείες κινηματογραφικές στιγμές του καλού μας ανθρώπου.

Από το Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης…


-Με πονάει το δόντι, αριστερά.
-Αριστερά καθώς μπαίνουμε, ή καθώς βγαίνουμε;


Εδώ δεν θέλει σχόλια.


Το “τα αφεντικά και οι μπαμπούλες είναι πρώτα ξαδέρφια” μίλησε στην ψυχή μας, δεν θα το αρνηθούμε.


Προπαίδεια. Πολλή προπαίδεια.

Η επική εκπαίδευση του Θου- ΒουΚαι για τέλος, αυτό το πολύ σημαντικό μισό λεπτό, επειδή είμαστε και ο Βέγγος, και η τρελή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY