ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

897 απαντήσεις στο "τι ταινία να δω σήμερα';

Ψάχνεις ταινία να δεις; Το Mubi.com συγκέντρωσε μια γιγαντιαία λίστα με τις αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε. Καλές θα είναι μάλλον.

897 απαντήσεις στο

Ξεμένεις κι εσύ συχνά από προτάσεις ταινιών; Ξεχνάς τις ταινίες που ήθελες να δεις, και τώρα χωρίς video club είναι όλο και πιο δύσκολο να διαλέξεις χωρίς να βλέπεις τους τίτλους μπροστά σου; Ένα φοβερό παιδί του παγκόσμιου κινηματογράφου σου έχει τη λύση.

Οι 897 αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε ανέβηκαν σε μια περιεκτικότατη (και γραφιστικά πανέμορφη, όλα να τα λέμε) λίστα στο Mubi.com, για να βρίσκεις προτάσεις από τον ίδιο τον μαιτρ κάθε φορά που αναρωτιέσαι «τι να δω σήμερα;».

Τη λίστα συνέταξαν και ανέβασαν οι άνθρωποι του Mubi.com βασιζόμενοι στις εκατοντάδες αναφορές σε αγαπημένες του ταινίες που έχει κάνει ο σκηνοθέτης κατά καιρούς σε συνεντεύξεις, διαλέξεις και βραβεύσεις.

Η λίστα είναι χρονολογική, ξεκινά από το «The Great Train Robbery» (1903) του Έντουιν Πόρτερ και φτάνει μέχρι την «Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman, 2018) του Σπάικ Λι, ενώ αναμέναται να προστεθούν και άλλες ταινίες που τυχόν λείπουν από τον αρχικό κατάλογο, ή στις οποίες θα αναφερθεί μελλοντικά ο Σκορσέζε.

Κάντε κλικ εδώ και καλή διασκέδαση.

Πηγή: Περιοδικό Σινεμά 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY