ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

897 απαντήσεις στο "τι ταινία να δω σήμερα';

Ψάχνεις ταινία να δεις; Το Mubi.com συγκέντρωσε μια γιγαντιαία λίστα με τις αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε. Καλές θα είναι μάλλον.

897 απαντήσεις στο

Ξεμένεις κι εσύ συχνά από προτάσεις ταινιών; Ξεχνάς τις ταινίες που ήθελες να δεις, και τώρα χωρίς video club είναι όλο και πιο δύσκολο να διαλέξεις χωρίς να βλέπεις τους τίτλους μπροστά σου; Ένα φοβερό παιδί του παγκόσμιου κινηματογράφου σου έχει τη λύση.

Οι 897 αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε ανέβηκαν σε μια περιεκτικότατη (και γραφιστικά πανέμορφη, όλα να τα λέμε) λίστα στο Mubi.com, για να βρίσκεις προτάσεις από τον ίδιο τον μαιτρ κάθε φορά που αναρωτιέσαι «τι να δω σήμερα;».

Τη λίστα συνέταξαν και ανέβασαν οι άνθρωποι του Mubi.com βασιζόμενοι στις εκατοντάδες αναφορές σε αγαπημένες του ταινίες που έχει κάνει ο σκηνοθέτης κατά καιρούς σε συνεντεύξεις, διαλέξεις και βραβεύσεις.

Η λίστα είναι χρονολογική, ξεκινά από το «The Great Train Robbery» (1903) του Έντουιν Πόρτερ και φτάνει μέχρι την «Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman, 2018) του Σπάικ Λι, ενώ αναμέναται να προστεθούν και άλλες ταινίες που τυχόν λείπουν από τον αρχικό κατάλογο, ή στις οποίες θα αναφερθεί μελλοντικά ο Σκορσέζε.

Κάντε κλικ εδώ και καλή διασκέδαση.

Πηγή: Περιοδικό Σινεμά 

SPONSORED LINKS

"Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό."

Πάουλο Κοέλιο

  • 1883 - Γεννήθηκε ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης.

    1888 - Γεννήθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου (πρεσβύτερος), πρωθυπουργός της Ελλάδας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY