ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

897 απαντήσεις στο "τι ταινία να δω σήμερα';

Ψάχνεις ταινία να δεις; Το Mubi.com συγκέντρωσε μια γιγαντιαία λίστα με τις αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε. Καλές θα είναι μάλλον.

897 απαντήσεις στο

Ξεμένεις κι εσύ συχνά από προτάσεις ταινιών; Ξεχνάς τις ταινίες που ήθελες να δεις, και τώρα χωρίς video club είναι όλο και πιο δύσκολο να διαλέξεις χωρίς να βλέπεις τους τίτλους μπροστά σου; Ένα φοβερό παιδί του παγκόσμιου κινηματογράφου σου έχει τη λύση.

Οι 897 αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε ανέβηκαν σε μια περιεκτικότατη (και γραφιστικά πανέμορφη, όλα να τα λέμε) λίστα στο Mubi.com, για να βρίσκεις προτάσεις από τον ίδιο τον μαιτρ κάθε φορά που αναρωτιέσαι «τι να δω σήμερα;».

Τη λίστα συνέταξαν και ανέβασαν οι άνθρωποι του Mubi.com βασιζόμενοι στις εκατοντάδες αναφορές σε αγαπημένες του ταινίες που έχει κάνει ο σκηνοθέτης κατά καιρούς σε συνεντεύξεις, διαλέξεις και βραβεύσεις.

Η λίστα είναι χρονολογική, ξεκινά από το «The Great Train Robbery» (1903) του Έντουιν Πόρτερ και φτάνει μέχρι την «Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman, 2018) του Σπάικ Λι, ενώ αναμέναται να προστεθούν και άλλες ταινίες που τυχόν λείπουν από τον αρχικό κατάλογο, ή στις οποίες θα αναφερθεί μελλοντικά ο Σκορσέζε.

Κάντε κλικ εδώ και καλή διασκέδαση.

Πηγή: Περιοδικό Σινεμά 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY