ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Σπάει ταμεία ο Λάνθιμος στην Αμερική

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είχε ήδη κερδίσει την καρδιά των κριτικών, αλλά και οι πρώτες προβολές της δείχνουν πως και η καρδιά του κοινού ακολουθεί…

Σπάει ταμεία ο Λάνθιμος στην Αμερική

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, “The Favourite”, με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές στα φεστιβάλ που προβλήθηκε, και θεωρείται ήδη μεγάλο φαβορί για όλα τα κινηματογραφικά βραβεία. Και φαίνεται πως ο Λάνθιμος δεν σταματάει με τίποτα, καθώς το πρώτο σαββατοκύριακο προβολών στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η ταινία δεν παίχτηκε μαζικά, αλλά σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών, έσπασε ταμεία.

Σε τέσσερις, λοιπόν, αίθουσες μόνο, σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κατάφερε να μαζέψει 420.000 δολάρια το πρώτο της τριήμερο—ένα ποσό συγκλονιστικό για τόσες λίγες αίθουσες, και στατιστικά τις μεγαλύτερες εισπράξεις ανά αίθουσα που σημείωσε οποιαδήποτε ταινία στις ΗΠΑ για το 2018.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η ταινία θα προβάλλεται σταδιακά σε όλο και περισσότερες αίθουσες, για να μπει δυναμικά στην κούρσα για τα Όσκαρ, ενώ στην Ελλάδα θα την απολαύσουμε αρχές Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY