ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

17 μαθήματα ζωής από διάσημες ταινίες

Το σινεμά πέρα από ψυχαγωγία προσφέρει απλόχερα και μαθήματα ζωής. Ή τρόπους να την αντιμετωπίζουμε καλύτερα.

17 μαθήματα ζωής από διάσημες ταινίες

Οι ταινίες δεν είναι μόνο χάχανο και ποπ κορν. Κάποιες μπορούν να μας προσφέρουν (και) τροφή για σκέψη μαζί με στιγμές ψυχαγωγίας.

Κάποιου είδους μαθήματα ζωής προς γνώση και… συμμόρφωση.

To Shawshank Redemption, για παράδειγμα, μας έμαθε ότι η ελπίδα μπορεί να ελευθερώσει ψυχή τε και σώμα.Το Rocky ότι η ζωή δεν έχει να κάνει πάντα με το πόσο δυνατά χτυπάς, αλλά πόσο δυνατά μπορούν να σε χτυπήσουν ενώ εσύ συνεχίζεις να προχωράς μπροστά.Το In Bruges πως ακόμα και ο Παράδεισος μπορεί να γίνει Κόλαση για μια ταλαιπωρημένη ψυχή.

Το Memento ότι αυτό που χρειάζεται περισσότερο ένας άνθρωπος, είναι ο σκοπός.

Το Mystic River μας έμαθε ότι το παρελθόν δεν είναι απλά μια στιγμή στο χρόνο, αλλά διαμορφωτής του μέλλοντος.Το Secret in Their Eyes και το Nocturnal Animals ότι η εκδίκηση είναι απλά μια μορφή προσωπικής δικαιοσύνης.

Το Prestige πως υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ πάθους και εμμονής και ότι ενώ το πάθος μπορεί να σε ολοκληρώσει ως άνθρωπο, η εμμονή μπορεί να σε καταστρέψει.Το As Good As it Gets μας έμαθε με τον πιο ειλικρινή τρόπο ότι η αγάπη μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.Το La La Land πως τα όνειρα είναι απλά αντικατοπτρισμοί της όασης που λέγεται αγάπη.

Το Love and Other Drugs και το Silver Linings Playbook μας έδειξε πώς δύο χαμένες ψυχές μπορούν να σμίξουν για να φτιάξουν το απόλυτο «ένα».Το Στη Φωλιά του Κούκου μας έμαθε να ζούμε τη ζωή μας με συναίσθημα και πάθος, και πάντα να τολμάμε την απελευθέρωση.Το Blade Runner μας έμαθε ότι όλοι λαχταράμε να είμαστε ξεχωριστοί, για να σημαίνουμε κάτι.Η Amelie να βλέπουμε τη μαγεία και την ομορφιά στα απλά, καθημερινά πράγματα.

Το Nightcrawler πως οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται έτσι απλά στην πόρτα σου, θα πρέπει να τις κυνηγήσεις.

Το Fight Club ότι κάποιες φορές θα πρέπει να παραιτείσαι από την εμμονή του να ελέγχεις τα πάντα.

Το Intouchables να είμαστε ειλικρινείς με τους ανθρώπους γύρω μας.To Pursuit of Happyness μας έμαθε πως παρά τις αναποδιές της ζωής, η πίστη στον εαυτό μας, η επιμονή και το κυνήγι των ονείρων μπορούν να μας σώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY