ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ξεκινάει το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας “Κλέφτες Καταστημάτων”, του Χιροκάζου Κόρε Έντα.

Ξεκινάει το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Απόψε ξεκινάει το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, με την πανελλήνια προβολή της βραωευμένης με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινίας του Χιροκάζου Κόρε Έντα, “Κλέφτες Καταστημάτων”, στο Ολύμπιον.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές, που αγγίζουν όμως σύγχρονα ζητήματα. Στις ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, θα υπάρχουν 12 πρώτες προβολές και 5 που έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα. Θα προβληθούν, επίσης, οι 17 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας. Τέλος, θα υπάρχει αφιέρωμα στο ελληνικό queer σινεμά, με 38 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από τα 60s μέχρι και σήμερα.

Στις επισκέψεις απο το εξωτερικό, θα έχουμε τον Ισπανό Χάιμε Ροσάλες, την Ολλανδή Νανούκ Λέοπολντ, τους Κριστομπάλ Λεόν και Χοακίν Κοσίνια από την Χιλή, όπως και τους Ρομάν Γαβρά και Λάζλο Νέμες.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 11 Νοεμβρίου, με την προβολή του “Girl” του Λουκάς Ντοντ, νικήτρια του Queer Palm στις Κάννες.

Διπλές προσκλήσεις κερίζουν οι:

Αθανάσιος Φωτογλίδης
Μαρία Σιμοπούλου
Φωτεινή Μυτιληναίου
Θανάσης Τζιντζιός
Παρασκευή Καλίγκου
Βιργινία Μακράκη
Αναστασία Κρινίτσα
Χριστίνα Μπίκου
Μαρία Λόξα
Δημήτρης Σκλάβος

Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ'.

SPONSORED LINKS

"To διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου."

Ζοζέ Σαραμάγκου

  • 1828 - Οι Μεγάλες Δυνάμεις, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπογράφουν το πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο προβλέπει την αποχώρηση των οθωμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY