ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Δωρεάν σινε-αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τις προσπάθειες γυναικών σε διάφορες χώρες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε δύναμη έχουν για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους.

Δωρεάν σινε-αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Το Φεστιβάλ Ταινιών Γυναίκες & Πολιτική είναι ένα διήμερο με ενδιαφέρουσες προβολές και συζητήσεις, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδoς την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Αποτελεί την πρώτη συνεργασία του WIFT GR με τον δήμο Αθηναίων, ενώ συνδιογανωτές είναι επίσης οι Elles Tournent Dames Draaien και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Οι γυναίκες παραμένουν και σήμερα μειονότητα στη πολιτική ζωή αλλά παρόλα αυτά προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική με όποιον τρόπο μπορούν και να συμμετάσχουν στην λήψη αποφάσεων με ίσους όρους. Το φεστιβάλ ταινιών αναδεικνύει τις προσπάθειες γυναικών σε διάφορες χώρες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε δύναμη έχουν, εντός και εκτός του πολιτικού συστήματος, για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους ή να βελτιώσουν την κατάσταση των γυναικών. Επίσης υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πολιτική. Τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μυθοπλασίας που προβάλλονται προέρχονται από την Ελλάδα, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εκτός από τις ταινίες που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ, μια ειδική προβολή ενός ντοκιμαντέρ από τον Καναδά οργανώθηκε με την συνεργασία της Πρεσβείας του Καναδά. Οι σκηνοθέτριες των ταινιών που προβάλλονται στο φεστιβάλ αναγνωρίζουν και τιμούν τους αγώνες και τις θυσίες που έκαναν γυναίκες πριν από μας για μας, και μας παρακινούν να διεκδικήσουμε μια πιο ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην πολιτική και στα κέντρα αποφάσεων για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136 (μετρό Κεραμεικός)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY