ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Δύο βραβεία για Λάνθιμο από Φεστιβάλ Βενετίας

Δύο βραβεία, αλλά και συγχαρητήριο μήνυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού απέσπασε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Δύο βραβεία για Λάνθιμο από Φεστιβάλ Βενετίας

Αφού καλά-καλά δεν ηρεμήσαμε από το Ιερό Ελάφι του, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, “The Favourite” προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε δύο βραβεία. Το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής, όπως και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας, που απονεμήθηκε στην Ολίβια Κόλμαν, για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Άννα.Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον σκηνοθέτη, με την εξής δήλωση:
«Σταθερά στον χρόνο ο Γιώργος Λάνθιμος, με το πρωτότυπο καλλιτεχνικό ύφος του, κερδίζει την αναγνώριση των ομότεχνών του και αναμφίβολα το έργο του συγκεντρώνει το καθολικό ενδιαφέρον του κοινού. Η πορεία του έλληνα σκηνοθέτη δείχνει ότι το κινηματογραφικό του σύμπαν ξεπερνά τα όρια της συγκυρίας. Περισσότερο και από την αναγνωρισιμότητα των βραβείων και την αναμενόμενη ευφορία που αυτά φέρουν, ο Λάνθιμος προσφέρει στον δημόσιο διάλογο πολύτιμο υλικό προς συζήτηση γύρω από καίρια και πολλές φορές αναπάντητα κοινωνικο-πολιτισμικά ερωτήματα. Οι αναγνώσεις του έργου του είναι πολυεπίπεδες και ακολουθούν το δημιουργικό του εύρος. Αποδεικνύεται ότι η πρωτοπορία στην Τέχνη μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των πολιτών. Η ενεργοποίηση θεσμικών αντανακλαστικών καθίσταται για τον λόγο αυτό αναγκαία, προκειμένου αυτού του είδους η σχέση ανάμεσα στους νεότερους δημιουργούς και ένα διαρκώς πιο ανήσυχο κοινό να ενισχυθεί. Τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα, όπως είναι και η βούληση της Πολιτείας να συμβάλλει αποτελεσματικά σε κάθε επόμενη μέρα των σύγχρονων δημιουργών του ελληνικού σινεμά».

Εσείς; Δηλώνετε fans του Λάνθιμου; Θα δείτε το The Favourite όταν φτάσει στις αίθουσες;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Καλύτερα ν’ ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι."

Κινέζικη παροιμία

  • 1904 - Πτήση του αεροπλάνου «Φλάειρ ΙΙ» των αφών Ράιτ.

    1946 - Διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Καννών

© 2002-2019 MEDIA2DAY