ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Δύο βραβεία για Λάνθιμο από Φεστιβάλ Βενετίας

Δύο βραβεία, αλλά και συγχαρητήριο μήνυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού απέσπασε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Δύο βραβεία για Λάνθιμο από Φεστιβάλ Βενετίας

Αφού καλά-καλά δεν ηρεμήσαμε από το Ιερό Ελάφι του, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, “The Favourite” προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε δύο βραβεία. Το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής, όπως και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας, που απονεμήθηκε στην Ολίβια Κόλμαν, για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Άννα.Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον σκηνοθέτη, με την εξής δήλωση:
«Σταθερά στον χρόνο ο Γιώργος Λάνθιμος, με το πρωτότυπο καλλιτεχνικό ύφος του, κερδίζει την αναγνώριση των ομότεχνών του και αναμφίβολα το έργο του συγκεντρώνει το καθολικό ενδιαφέρον του κοινού. Η πορεία του έλληνα σκηνοθέτη δείχνει ότι το κινηματογραφικό του σύμπαν ξεπερνά τα όρια της συγκυρίας. Περισσότερο και από την αναγνωρισιμότητα των βραβείων και την αναμενόμενη ευφορία που αυτά φέρουν, ο Λάνθιμος προσφέρει στον δημόσιο διάλογο πολύτιμο υλικό προς συζήτηση γύρω από καίρια και πολλές φορές αναπάντητα κοινωνικο-πολιτισμικά ερωτήματα. Οι αναγνώσεις του έργου του είναι πολυεπίπεδες και ακολουθούν το δημιουργικό του εύρος. Αποδεικνύεται ότι η πρωτοπορία στην Τέχνη μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα των πολιτών. Η ενεργοποίηση θεσμικών αντανακλαστικών καθίσταται για τον λόγο αυτό αναγκαία, προκειμένου αυτού του είδους η σχέση ανάμεσα στους νεότερους δημιουργούς και ένα διαρκώς πιο ανήσυχο κοινό να ενισχυθεί. Τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα, όπως είναι και η βούληση της Πολιτείας να συμβάλλει αποτελεσματικά σε κάθε επόμενη μέρα των σύγχρονων δημιουργών του ελληνικού σινεμά».

Εσείς; Δηλώνετε fans του Λάνθιμου; Θα δείτε το The Favourite όταν φτάσει στις αίθουσες;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY