ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Τζόνι πήρε το Όπλο του στο Χυτήριο

Το αντιπολεμικό δράμα του Ντάλτον Τράμπο προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο στο Χυτήριο.

Ο Τζόνι πήρε το Όπλο του στο Χυτήριο

Ο Τζόνι της εποχής πριν από τον πόλεμο, είναι ένα νεαρό παιδί που έχει μείνει ορφανός από πατέρα και γι' αυτό στηρίζει με τη δουλειά του τη μητέρα και τις αδελφές του και είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα.

Όταν ξεσπά ο πόλεμος, αποφασίζει να καταταγεί, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος να βοηθήσει την πατρίδα του. Όμως, στη διάρκεια μιας αποστολής, τραυματίζεται βαρύτατα από μια νάρκη. Όταν θα ξυπνήσει, θα είναι ένας ζωντανός-νεκρός: βρίσκεται καθηλωμένος σ’ ένα νοσοκομειακό κρεβάτι χωρίς πόδια, χωρίς χέρια, χωρίς πρόσωπο. Δεν μπορεί πλέον να δει, ούτε ν’ ακούσει, να μιλήσει ή να γευτεί, παρά μόνο να αισθανθεί τις δονήσεις από τις μετακινήσεις του σώματός του.

Oι γιατροί θεωρούν ότι ο Τζόνι δεν έχει συναίσθηση της κατάστασής του και αποφασίζουν να τον κρατήσουν «ζωντανό» για να τον μελετήσουν ως πειραματόζωο. Και όμως, αυτό το «απομεινάρι» μιας ανθρώπινης ύπαρξης καταφέρνει να επικοινωνήσει με μια νοσοκόμα και οι πάντες μένουν άναυδοι, όταν διαπιστώνουν πως μπορεί να σκεφτεί και να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο.

 

SPONSORED LINKS

"Κάθε απαίσια πράξη είναι μια κραυγή για βοήθεια."

Zig Ziglar, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

    1989 - Ιδρύεται ο Ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός MEGA

© 2002-2018 MEDIA2DAY