ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

5 ταινίες με αληθινές ιστορίες που μας έμαθαν κάτι

Συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες που έγιναν καταπληκτικές ταινίες, και έχουν να σε μάθουν πράγματα για την Ιστορία, την επιστήμη, τον έρωτα ή τον πόλεμο.

5 ταινίες με αληθινές ιστορίες που μας έμαθαν κάτι

A Beautiful Mind (Ένας Υπέροχος Άνθρωπος, 2001)

Ο βίος και η πολιτεία του σπουδαίου μαθηματικού John Nash, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ των Οικονομικών, και ο οποίος επίσης έπασχε από σχιζοφρένεια. Πρωταγωνιστεί ένας υπέροχος Russel Crowe και σκηνοθετεί ο Ron Howard. Η ταινία βραβεύτηκε με τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων αυτό της καλύτερης ταινίας, και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις ταινίες που μιλούν ειλικρινέστερα και πιο κατανοητά για μια ασθένεια στιγματισμένη από πολλά ταμπού.Schindler’s List (Η Λίστα του Σίντλερ, 1993)

Η ταινία του Σπίλμπεργκ που έβαλε όλο τον πλανήτη να κλάψει πριν από –γκασπ− 25 χρόνια διηγείται την αληθινή ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ που, αρχικά, δεν ήταν κανένας ήρωας: Ήταν ένας εργοστασιάρχης που θέλοντας να βγάλει λεφτά από τα συντρίμμια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προσέλαβε μερικές εκατοντάδες Εβραίους να δουλέψουν γι’ αυτόν. Κατέληξε, όμως, να τους σώσει από βέβαιο θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Hotel Rwanda (2004)

Μια που πιάσαμε τους ήρωες, να και μια βαθύτατα συγκινητική ιστορία από έναν σαφώς λιγότερο γνωστό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και της γεννοκτονίας της Ρουάντα, ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ο Paul Rusesabagina, παρέχει καταφύγιο σε χίλιους Τούτσι για να τους σώσει από τον θάνατο που θα έβρισκαν στα χέρια της αντίπαλης φυλής των Χούτου. Η αριστουργηματική ταινία ήταν συμπαραγωγή Βρετανίας, Νοτίου Αφρικής και Ιταλίας και υποψήφια για τρία Όσκαρ –Α ανδρικού, Β’ γυναικείου ρόλου και σεναρίου.The Imitation Game (Το Παιχνίδι της Μίμησης, 2014)

Δεν είναι μόνο μια ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι, κυρίως και πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, μια ταινία για τον μπαμπά της επιστήμης που σήμερα αποκαλούμε Πληροφορική (όπως λένε οι σπαραξικάρδιοι τίτλοι τέλους), τον Alan Turing. Και είναι, επίσης, μια ταινία που θα σε βάλει να σκεφτείς πόσο πολιτισμένη είναι η πολιτισμένη μας Δύση, όταν εγκλήματα για τα οποία κατηγορεί την Ανατολή τα έκανε ανερυθρίαστα πριν από 50 χρόνια.Spotlight (Όλα στο φως, 2015)

Μια ομάδα δημοσιογράφων της Boston Globe περνά διά πυρός και σιδήρου για να ξεσκεπάσει ένα από τα μεγαλύτερα –και πιο σοκαριστικά− σκάνδαλα που ξεσκέπασε ποτέ ο Τύπος: Αυτό της παιδικής κακοποίησης από κληρικούς. Η ταινία αποχώρησε από τα Όσκαρ με δύο σπουδαία αγαλματίδια, αυτά της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY