ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Όσκαρ

Από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον αγώνα για τα Όσκαρ θα μπαίνουν πλέον οι νικήτριες ταινίες.

Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Όσκαρ

Μια σημαντική αναγνώριση για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς πλέον οι νικήτριες ταινίες του διαγωνιστικού κομματιού θα μπαίνουν αυτόματα στην λίστα επιλογής για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η ανακοίνωση έγινε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που επέλεξε 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί μαζί τους στην διαμόρφωση της τελικής λίστα των υποψηφίων ντοκιμαντέρ. Αυτό σημαίνει πως πλέον η εκπροσώπηση μιας διαφορετικής κουλτούρας, νέων ιδεών αλλά και διαμαντιών που… χάνονταν στην μετάφραση θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Στο εξής, τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν τον Χρυσό Αλέξανδρο κάθε Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την συμμετοχή στην διαδικασία των Όσκαρ, που μπορεί να τους οδηγήσει και στην τελική πεντάδα. Αυτό έρχεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την θέση και τον ρόλο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην ανακάλυψη νέων ταλέντων.

Άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο που επέλεξε η Ακαδημία για αυτό το έργο είναι το Φεστιβάλ Βερολίνου, το Φεστιβάλ Καννών, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, και πολλά άλλα.σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY