ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ν. Φίλιππα

Ο καθηγητής Ν. Φίλιππας παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.

Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ν. Φίλιππα

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο, στις 31 Οκτωβρίου 1924.

Με αφορμή την συγκεκριμένη μέρα, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Προέδρου και Ιδρυτή του Ινστιτούτου, καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κου Νικολάου Δ. Φίλιππα, με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα», το οποίο είναι το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 16.00 στην αίθουσα Ν.212-214 του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος (Πανεπιστημίου 21, Αθήνα). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :

* η  Κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α Αθηνών

* ο Καθηγητής Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά

* ο Κος Ιωάννης Καντώρος, CEO Ομίλου INTERAMERICAN

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας. Την συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Κος Γ. Ευγενίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίοΜέσα από το πλούσιο σε έννοιες και περιεχόμενο κείμενο, αλλά και διαδραστικές ασκήσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα ευχάριστα παιχνίδια, ο συγγραφέας θέτει τις βάσεις για την δημιουργία μιας γενιάς χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών.

Μια κοινωνία όπου όλοι οι πολίτες χωρίς κανένα χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν την «μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, την χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων καθώς και την λειτουργία και τους κινδύνους των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους με απώτερο σκοπό την επίτευξη της ευημερίας τους για όλο το διάστημα της ζωής τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής εγγραφείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY