ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση: "Περαστικά" της Μαρίας Μαυρικάκη

Τη γενέτειρά της διάλεξε η Μαρία Μαυρικάκη για την πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματός της Περαστικά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίολος.

Παρουσίαση:

Σήμερα Τετάρτη 3/4/2019 στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Περιστερίου σε μια εκδήλωση με μουσικές εκπλήξεις και ελεύθερη είσοδο θα μάθουμε για μία ακόμα Επιτροπή που ορίζεται στη χώρα μας και συνεδριάζει επί μήνες χωρίς να καταλήγει σε πόρισμα, αλλά και για τα ερωτικά βάσανα των μελών της.

Δυο παράλληλες αφηγήσεις· δυο φωνές, η μία ψύχραιμη, η άλλη παθιασμένη, αφηγούνται τα ευτράπελα των μηχανισμών της εξουσίας και της ανίκητης γραφειοκρατίας στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και την κυρίαρχη δύναμη του έρωτα, ιδίως όταν αυτός παραμένει ανεκπλήρωτος.

Όσοι εμπλέκονται στο εγχείρημα μπορεί να διαφέρουν στην εικόνα, μοιάζουν όμως μέσα τους ανέλπιστα πολύ· πονούν, ερωτεύονται και πληγώνονται με τον ίδιο τρόπο, ξεχνώντας πως όλα στη ζωή είναι Περαστικά.

Η Μαρία Μαυρικάκη γεννήθηκε στο Περιστέρι, από μάνα Σαντορινιά, και έχει μακρά σχέση με το ελληνικό δημόσιο, μέσα από το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, προσπαθώντας να το καταστήσει πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας στον τομέα της δημόσιας υγείας. Το Περαστικά, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αίολος, είναι το πρώτο της βιβλίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αιρετικός είναι αυτός που βλέπει με τα δικά του μάτια."

Gotthold Ephraim Lessing, 1729-1781, Γερμανός διαφωτιστής

  • 480 π.Χ. - Σκοτώνεται ο Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, μαζί με τους 300 του και τους 700 Θεσπιείς
    1882 - Ακούγεται για πρώτη φορά στη Μόσχα, στον Καθεδρικό του Σωτήρα, η Οβερτούρα του 1812, του Τσαϊκόφσκι
    1968 - Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την Άνοιξη της Πράγας
    1991 - Το Κοινοβούλιο της Βαλτικής δημοκρατίας της Εσθονίας κηρύσσει πλήρη ανεξαρτησία από την ΕΣΣΔ

© 2002-2019 MEDIA2DAY