ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Οι βιβλιοθήκες που αλλάζουν τον κόσμο

Ποιος είπε ότι οι βιβλιοθήκες είναι σοβαροφανείς; Δέκα υπέροχα παραδείγματα πρωτοτυπίας και χιούμορ απ’ όλο τον κόσμο.

Οι βιβλιοθήκες που αλλάζουν τον κόσμο

Από δω η Ντίνα. Η Ντίνα είναι εθελοντής σκύλος για διάβασμα στην τοπική βιβλιοθήκη της. Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες διαβάζουν βιβλία στη Ντίνα, κι εκείνη δεν κρίνει –και δε βαριέται.Έχεις βγει ποτέ ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο; Αυτή η βιβλιοθήκη διασφαλίζει πως δεν θα κρίνεις το βιβλίο σου από το εξώφυλλό του.Αυτή είναι η είσοδος στο παιδικό τμήμα κάποιας βιβλιοθήκης.Αυτός είναι ένας κατάλογος με τους διαδρόμους και τα ράφια στα οποία βρίσκονται τα βιβλία με όλα εκείνα τα θέματα για τα οποία ντρέπεσαι να ρωτήσεις: Την κακοποίηση, την αιμομιξία, το αλκοόλ, την κατάθλιψη, τα διαζύγια, τον βιασμό, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα ναρκωτικά και πάει λέγοντας. Ο πίνακας καταλήγει «θυμήσου, ο βιβλιοθηκάριός σου βρίσκεται εδώ για να σε βοηθήσει. Απλά ζήτα το».Απόδειξη βιβλιοθήκης που σου λέει πόσα λεφτά εξοικονόμησες με το να δανείζεσαι, αντί να αγοράζεις, βιβλία.Πώς να παρακινήσεις τα παιδιά να επιστρέφουν τα βιβλία που δανείζονται. «Ο Μπάτμαν Επιστρέφει… τα βιβλία του στη βιβλιοθήκη».Εδώ μέσα μπαίνεις για να μιλήσεις στο κινητό σου, αν δεν θέλεις να φύγεις από τη βιβλιοθήκη.Το Τμήμα Μυστηρίου αυτής της βιβλιοθήκης έχει ένα… μυστικό τμήμα.Αυτός ο βιβλιοθηκάριος είχε βαρεθεί να του λένε πόσο μοιάζει με έναν συγκεκριμένο τηλεοπτικό χαρακτήρα. Όταν έφτασε το Χάλογουιν… αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί.Και η είσοδος μιας υπέροχης δημόσιας βιβλιοθήκης στη Γαλλία.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY