ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Κρασί και... βιβλιοφιλία την παραμονή από τις εκδόσεις Θεμέλιο

Με ένα ποτήρι κρασί και βιβλιόφιλη συζήτηση γύρω από τις νέες τους εκδόσεις και το νέο Αρχειοτάξιο θα αποχαιρετίσουν οι εκδόσεις το 2018.

Κρασί και... βιβλιοφιλία την παραμονή από τις εκδόσεις Θεμέλιο

Οι συγκεντρώσεις βιβλιόφιλων στα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους έχουν πάντα έναν εορταστικό τόνο- θυμίζουν μαζώξεις μελών μιας λέσχης που το βασικό της ενδιαφέρον είναι η μυρωδιά των βιβλίων και οι νεότερες κυκλοφορίες.

Για μια τέτοια περίσταση έφτασε ένα σχετικό email στη σύνταξη του In2life. Οι Εκδόσεις Θεμέλιο με μια σεμνή και διακριτική «τελετή»- όπως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους, λέμε εμείς- αποχαιρετούν το 2018 και ταυτόχρονα γιορτάζουν 55 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Μας προσκαλούν την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, στο βιβλιοπωλείο τους για ευχές, ένα ποτήρι κρασί και συζήτηση γύρω από τις πρόσφατες εκδόσεις τους, αλλά και το 20ο τεύχος του περιοδικού των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, Αρχειοτάξιο που μόλις κυκλοφόρησε.

Το βιβλιοπωλείο είναι στο 84 της οδού Σόλωνος και οι ώρες του ραντεβού είναι 11 με 17.00. «Θα είναι ωραία», έλεγε το μικρό και μη δημοσιεύσιμο πληροφοριακό κείμενο που συνόδευε το email και το οποίο υπέγραφε η ψυχή των εκδόσεων, Άννα Μαλικιώση.

Εγώ λέω θα έχει δίκιο.

Δ. Γλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY