ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

5 καινούρια βιβλία που διαβάζονται απνευστί

Και αστυνομικά βουτηγμένα στο σασπένς έχουμε, και ελληνική επαρχία του ’50 έχουμε, και βαλκανικό νουάρ και Αττιά στην Καραϊβική. Για περάστε.

5 καινούρια βιβλία που διαβάζονται απνευστί

Οι φόνοι της κίσσας
Του Anthony Horowitz
Εκδόσεις Διόπτρα

Υπάλληλος εκδοτικού οίκου γίνεται… ντετέκτιβ, όταν η αστυνομική ιστορία που διαβάζει για να αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι τελειώνει απότομα, καθώς λείπουν κάποιες σελίδες, και στο ραδιόφωνο ακούγεται πως ο συγγραφέας είναι νεκρός. Το γεμάτο σασπένς 600σέλιδο βιβλίο βραβεύτηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα βιβλία μυστηρίου του 2017, από τους αναγνώστες του Amazon.

Ούζο 44
Του Άγγελου Αυγουστίδη
Εκδόσεις Κέδρος

Παραμονές των εκλογών του 1958 ο Αυγουστίνος, ένας μικρός ποτοποιός από τη Θεσσαλονίκη, και ο Αριστοτέλης, o οδηγός του, γυρίζουν με ένα παλιό φορτηγό –μια Dodge του βρετανικού στρατού– τις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, πουλώντας κρασί, ούζο και άλλα ποτά. Το μετρικό σύστημα είναι η οκά και το κονιάκ το λένε ακόμη κονιάκ και όχι μπράντι. Η καθαρεύουσα είναι στις δόξες της, ο Ψυχρός Πόλεμος στο ζενίθ του και η ελληνική επαρχία σαστισμένη. Το μυθιστόρημα του Άγγελου Αυγουστίδη απλώνεται σε 240 σελίδες, που διαβάζονται απνευστί.

Balkanoir
Διηγήματα 21 συγγραφέων (Επιμέλεια: Βασίλης Δανέλλης, Γιάννης Ράγκος)
Εκδόσεις Καστανιώτη

Είκοσι ένα πρωτότυπα διηγήματα σημαντικών σύγχρονων συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας από επτά βαλκανικές χώρες –Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία– συγκεντρώνονται για πρώτη φορά σε μια συλλογή που προσφέρει ένα αποκαλυπτικό πανόραμα της σύγχρονης πραγματικότητας στα Βαλκάνια, με τον τρόπο που μόνο η νουάρ λογοτεχνία μπορεί να πετύχει.

Η χαμένη αναγνώστρια
Του Fabio Stassi
Εκδόσεις Ίκαρος

Ο Βίντσε Κόρσο, σωσίας του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, είναι ένας άνεργος καθηγητής που μια μέρα ανακαλύπτει πως η γειτόνισσά του εξαφανίστηκε και αρχίζει να μελετά τη ζωή της μέσα από τα βιβλία που εκείνη διάβασε, πεπεισμένος ότι με την εξαφάνισή της γράφει μια ιστορία που μόνο εκείνος μπορεί να αποκωδικοποιήσει. Μικρό (272 σελίδες) και απολαυστικό, το μυθιστόρημα του ιταλού συγγραφέα διαβάζεται με μια ανάσα.

Η λευκή Καραϊβική
Του Maurice Attia
Εκδόσεις Πόλις

Ο Πάκο, ο αστυνόμος που γνωρίσαμε στο "Μαύρο Αλγέρι", την "Κόκκινη Μασσαλία" και το "Παρίσι Μπλουζ", καλείται ενώ έχει πια αποσυρθεί να εξιχνιάσει μια δολοφονία στην Καραϊβική και μπλέκεται σε ένα καθόλου εξωτικό γαϊτανάκι που περιλαμβάνει φόνους πολιτικών, πολιτικο-οικονομική διαπλοκή, λαθρεμπόριο κάθε είδους, και μαύρη μαγεία. Ο Αττιά, για μία ακόμα φορά, συνδέει αριστοτεχνικά την αστυνομική πλοκή με την ιστορία και το πολιτικο-κοινωνικό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY