ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικόνες από μία έκθεση: Ο Άγγελος Σκούρτης... εκτίθεται

Η αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την έκθεση του Άγγελου Σκούρτη, με τίτλο "Εικόνες από μία έκθεση".

Εικόνες από μία έκθεση: Ο Άγγελος Σκούρτης... εκτίθεται

Ο Άγγελος Σκούρτης παρουσιάζει την νέα του δουλειά με τίτλο  “Εικόνες από μια έκθεση”, κάνοντας αναφορά στο μουσικό ομώνυμο έργο του Μ. Μουσόργκσκι, ο οποίος επισκεπτόμενος  μια εικαστική έκθεση βρίσκει την αφορμή για την γραφή του.

Η έκθεση είναι μια εξέλιξη της δουλειάς του Άγγελου Σκούρτη που ξεκινάει από το 1983. Χρησιμοποιώντας λιτά μέσα, όπως τα κατακάθια του καφέ, αλλά και αρχέγονα σχήματα, όπως ο κύκλος, το τρίγωνο, ο σταυρός, μια οριζόντια ή κάθετη γραμμή, ο Άγγελος Σκούρτης δημιουργεί σύνολα έργων που καταλαμβάνουν το χώρο και συνομιλούν με τον θεατή, ξαναπιάνοντας το Νήμα και το Νόημα των αρχών της μοντέρνας τέχνης, για να τα φέρει τελικά στο Σήμερα.

Συνεχίζοντας τους προβληματισμούς του πάνω στη σχέση Έργο – Χρόνος – Τόπος – Θεατής, δίνει έμφαση  στη σχέση που έχει το εικαστικό του έργο με τον χώρο τον οποίο θεωρεί εξ’ ίσου σημαντικό,  καθώς στην αντίθεση  κενού – γεμάτου, δυνατού – εύθραυστου, φωτός – σκιάς,  τη μουσικότητα που το ίδιο μέσα από την σύνθεση, τη φόρμα και το χρώμα εκπέμπει θέτοντας το ερώτημα: Ο σημερινός μουσικός, επισκεπτόμενος την έκθεση (αν τον συγκινούσε φυσικά) τι έργο θα μπορούσε να δημιουργήσει;    

Για τον σκοπό αυτό, ο Σκούρτης συνεργάστηκε με μουσικούς που, κατά την διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή του έργου τους μέσα από  μουσικές – εικαστικές περφόρμανς.

Την βραδιά των εγκαινίων ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη της δουλείας του Άγγελου Σκούρτη, μαζί με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσουν την δική τους μουσική εκδοχή πάνω στην έκθεση.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 18.30 μ.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Ν. ΚΑΛΑΣ, με ομιλητές τον Σάββα Μιχαήλ και Κύριλλο Σαρρή.

Ποιήματά του Ν. ΚΑΛΑΣ διαβάζει ο Άγγελος Σκούρτης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την artepress και τις εκδόσεις Άγρα

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30

Διάρκεια: 18 Δεκεμβρίου – 26 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY