ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Νέοι κύκλοι σεμιναρίων μεταξοτυπίας και σφραγίδας

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές της μεταξοτυπίας και της δημιουργίας σφραγίδας.

Νέοι κύκλοι σεμιναρίων μεταξοτυπίας και σφραγίδας

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Το μελάνι περνάει απ’ το τελάρο με τη βοήθεια της σπάτουλας και η εικόνα μας αναπαράγεται πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια (χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α.).
Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά και γι’ αυτό τα τυπώματα τόσο ξεχωριστά.

Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στον πειραματισμό, στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, απο την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Ο κάθε συμμετέχοντας θα τυπώσει μια εικόνα της επιλογής του που θα αποτελείται απο δύο χρώματα. Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι!


Περιγραφή μαθημάτων:
Μάθημα 1: Γνωριμία με τα υλικά, ιστορία της μεταξοτυπίας, τρόποι επεξεργασίας εικόνας
και μετατροπή της σε φίλμ (ψηφιακά ή στο χέρι) και προετοιμασία τελάρου
Μάθημα 2: Eμφάνιση τελάρου και τύπωμα
Μάθημα 3 & 4: Τύπωμα και τεχνικές, αποκατάσταση τελάρου

Τμήματα των 7 ατόμων, 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις

Τετάρτες 10, 17, 24 και 31 Οκτωβρίου. Ωράριο, 17:00 - 22:00

Σάββατα 27 Οκτωβρίου, 3, 10 και 24 Νοεμβρίου. Ωράριο, 10:30 - 15:00

*Λόγω του οτι οι θέσεις είναι περιορισμένες, αν θέλετε να κάνετε κράτηση σας συμβουλεύουμε να είσαστε γρήγοροι!
Κόστος: 180€
Συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά εκτός φίλμ* και ΦΠΑ 24%
*Το κόστος των υλικών περιλαμβάνει: μελάνια (υδατοδιαλυτά), φωτογραφική emulsion, καθαριστικά, αναλώσιμα και 20 χαρτιά. Επίσης εκτός από τα 20 χαρτιά πού διαθέτουμε, ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κανει 20 ακόμα τυπώματα σε διάφορες επιφάνειες της επιλογής του πχ. t shirt, plexiglass, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο κλπ.

Σεμινάρια σφραγίδας στα… γρήγορα

Η σφραγίδα έχει τη δική της χάρη. Ανάλογα με το υλικό απο το οποίο είναι φτιαγμένη, δίνει και διαφορετική ματιέρα. Μας δίνει στάμπες για πάντα και μάλιστα, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο μελάνι, μπορούμε να σφραγίσουμε πάνω σε οτιδήποτε: χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο, γυαλί, πλαστικό, στο σκύλο μας, στη γάτα μας, στον ελεγκτή στο λεωφορείο κ.λ.π.

Με μια σφραγίδα μπορούμε να δημιουργήσουμε ενα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, να βάλουμε σ’αυτό περισσότερα από ένα χρώματα και αυτά να μην πέφτουν ακριβώς στη θέση τους όταν τυπώνουμε. Και αυτό να μας αρέσει κι απο πάνω!

Μπορεί κανείς να τη φτιάξει με τα πιό φθηνά υλικά και παρ’όλ’ αυτά το αποτέλεσμα να είναι έως και εκθαμβωτικό. Για να μη μιλήσουμε, δε, για τις θεραπευτικές ιδιότητες της σφραγίδας, που όταν τη χαράσεις αναγκαστικά συγκεντρώνεσαι (γιατί αν χαράξεις σε σημείο που δεν πρέπει την πάτησες) και βγάζεις και τα νεύρα σου σ’αυτή όταν τη σκάβεις και δεν ταλαιπωρείς μετά και τους γύρω σου!

Για ώρες θα μπορούσε κανείς να μιλάει για τη σφραγίδα… Χάριν συντομίας όμως, αν πιστεύεις οτι το θέμα μπορεί να σε αφορά, ιδού οι λεπτομέρειες για το εργαστήριο

Το σεμινάριο διαρκεί δύο τρίωρα
Δευτέρες 12 και 19 Νοέμβρη. Ωράριο, 18:30-21:30


Στο εργαστήριο θα μάθουμε τον τρόπο να φτιάχνουμε τις δικές μας σφραγίδες, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κάθε φορά υλικό, για να πετύχουμε τις ωραιότερες στάμπες. Θα χρησιμοποιήσουμε μελάνια για χαρτί αλλά και για ύφασμα.

Κόστος: 70€
Συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά και ΦΠΑ 24%
*περιορισμένες θέσεις


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2019 MEDIA2DAY