BON AGAPIΜΥΣΤΙΚΑ & TIPS, TOP LISTS

Agapi Summer Festival '18

Ένα διαφορετικό… φεστιβάλ κινηματογράφου έρχεται, και θα μας γεμίσει νοστιμιά, νοσταλγία και ιδέες για δημηιουργία.

Agapi Summer Festival '18

της Αγάπης Μαργετίδη

Για το θερινό σινεμά έχουν γραφτεί σελίδες επί σελίδων. Έχει τραγουδηθεί με στίχους ρομαντικούς και μελωδίες απαλές. Στο θερινό σινεμά έχουν παιχτεί αναρίθμητα επεισόδια της ζωής μας. Το πρώτο δικό μου αρχίζει από την βρεφική ηλικία, τότε που οι γονείς έπαιρναν χωρίς δεύτερη σκέψη το καροτσάκι με το νεογέννητο για να βγουν να ξεσκάσουν κι αυτοί. Όπως έχω πληροφορηθεί, ήμουν πολύ ήσυχο μωρό και δεν ενοχλούσα κανέναν κι έτσι η μαμά και ο μπαμπάς την έβγαζαν μια χαρά‧ ούτε εκείνοι αγχώνονταν αλλά ούτε και το μωρό, που έγινε σινεφίλ από τα γεννοφάσκια του! Σήμερα πια δεν παίζει αυτό, οι συνήθειες των σύγχρονων γονέων έχουν αλλάξει ριζικά κι έτσι το κοινωνικό αυτό φαινόμενο έχει εκλείψει, ενώ τα κατοπινά στάδια έχουν μείνει περίπου αμετάβλητα και είναι λίγο-πολύ κοινά για όλους μας. Με τη μαρίδα στα μπροστινά καθίσματα στις διακοπές, αργότερα πιασμένοι χεράκι χεράκι με τα εφηβικά ξεπορτίσματα και τα λοιπά, και τα λοιπά.

Θα μου πείτε τώρα, τι γυρεύει το θερινό το σινεμά σε μια στήλη μαγειρικής. Θα σας εξηγήσω αμέσως το σκεπτικό μου. Αρχίζω από μία διαπίστωση : εδώ και περίπου μια δεκαετία, πηγαίνω ολοένα και λιγότερο στο θερινό σινεμά. Γιατί; Μα διότι αντί να περάσουν τις καλές ταινίες του χειμώνα που πολλοί δεν έχουν προλάβει να δουν, βάζουν κάτι φριχτά έργα δεύτερης και τρίτης διαλογής. Κωμωδίες μεσ’τη σαχλή κρυάδα, πολύ συχνά με κράχτες διάσημους αστέρες. Κάτι θρίλερ, περιπέτειες και αστυνομικά της πλάκας, κοινωνικά δράματα σκέτο δράμα. Κάθε Πέμπτη η ίδια ιστορία. Να πάμε σινεμαδάκι; Να πάμε. Αν εξαιρέσεις μια ταινία στην Βάρκιζα που εντάξει, σινεμά θέλω να πάω όχι εκδρομή, όλα τα άλλα απορρίπτονται. Και καλά, ας πούμε ότι αν δεν πάμε σινεμά θα πάμε για ποτάκι, αλλά δεν είναι έτσι, λυπάμαι. Το μόνο που μένει είναι να πετύχουμε καμιά καλή επανάληψη του κλασσικού κινηματογράφου που να μην έχουμε δει δεκάδες φορές (εμείς οι παλιοί, γιατί οι νέοι έχουν να ανακαλύψουν πολλά διαμάντια).

Αυτή λοιπόν είναι η ιδέα μου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Οργάνωσα ένα μικρό φεστιβάλ κινηματογράφου, κάπως σαν το Open Air Film Festival. Θα σας φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα αλλάζει δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή. Κάθε ενότητα θα έχει από ένα έργο πρώτης προβολής και τα υπόλοιπα θα είναι σε επανάληψη.Κηρύσσοντας την έναρξη του πρώτου Agapi Summer Festival, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω το πρόγραμμα.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6 – 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Τρίτη 7/8 Αφιέρωμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο : Εξωτικά φρούτα
Παρασκευή 10/8 Αφιέρωμα στον Ισπανικό κινηματογράφο : Gazpachos

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 – 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Τρίτη 14/8 Αφιέρωμα στον Γαλλικό κινηματογράφο : Τάρτες & gratins
Παρασκευή 17/8 Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο : Σαλάτες ζυμαρικών

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20 – 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Τρίτη 21/8 Αφιέρωμα στον Αμερικανικό κινηματογράφο Α΄: Σάντουιτς
Παρασκευή 24/8 Αφιέρωμα στον Αμερικανικό κινηματογράφο Β΄: Παγωτά & milkshakes

Αγοράστε τα εισιτήριά σας εγκαίρως, γιατί προβλέπεται να γίνει χαμός!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η συνήθεια είναι το εκτροφείο των σφαλμάτων."

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2019 MEDIA2DAY