Δια-κριτικά: Η ταμπέλα του... ”πουλ μουρ”

Εσείς είστε ”πουλ μουρ”; Για να σας βοηθήσουμε στην απάντηση κοιτάξτε την πινακίδα του αυτοκινήτου σας. Εχει ”καλό” νούμερο ή τελειώνει σε τίποτα τυχαία ψηφία όπως ”1236”; Προτείνουμε την πλήρη απελευθέρωση της μορφής των πινακίδων. Φανταστείτε επί παραδείγματι το ”Καπετάν Νικόλας 42” στο πίσω μέρος μιας Ferrari...

Δια-κριτικά: Η ταμπέλα του... ”πουλ μουρ”

Γράφει ο Χρήστος Ζαρίφης

Φίλος καλός και αγαπητός κατέληξε έπειτα από έρευνα αγοράς στο αυτοκίνητο που ήθελε να αγοράσει. ”Πάμε παρέα να το κλείσουμε;”, είπε. Πήγαμε παρέα. Χαρά ο πωλητής, μας κέρασε καφέ και αρχίσαμε τα διαδικαστικά, προκαταβολές, δόσεις κ.λπ κ.λπ.

Και φτάσαμε στο σημείο που μας συγκλόνισε:

-Ο αριθμός κυκλοφορίας μονός ή ζυγός;

-Χρειάζεται... λαδάκι;

-Όχι, το τακτοποιούμε πλέον δωρεάν. Εκτός βέβαια αν θέλετε καλό νούμερο.

Κοιταχτήκαμε ανά δύο και εναλλάξ, εγώ και ο φίλος γιατί δεν καταλάβαμε τι εννοούσε και ο πωλητής που κοιταζόμασταν οι υπόλοιποι.

-Τι εννοείτε καλό νούμερο;

-Εύκολο νούμερο, στρογγυλό. Π.χ. 5000. Αυτό είναι καλό νούμερο.

-Κλειδαράδες είμαστε; καγχάσαμε οι αφελείς.

”Να σας εξηγήσω”, είπε επιτέλους ο επίσης Χριστιανός Ορθόδοξος και Έλληνας συνομιλητής μας. ”Έχει γεμίσει ο τόπος χλιδάτα αυτοκίνητα. Πας π.χ. στην Πέγκυ. Θα δεις τίγκα το μέρος στα Cayenne και στα Tuareg. Πώς θα ξεχωρίσει ο παρκαδόρος τον σωστό άνθρωπο, για να τον εξυπηρετήσει καλύτερα και να εισπράξει αναλόγως; Από το καλό νούμερο. Ξέρει ότι έχει πληρώσει ακριβά για να το πάρει, άρα έχει λεφτά και δικαιούται να είναι ”πουλ μουρ”.

-What?, είπαμε παρασυρμένοι από τον νέο αγγλικό όρο που ακούσαμε.

-Απ’ το ”πουλάω μούρη”, ρε παιδιά, εξήγησε ο σοφός διδάσκαλος με ύφος ”από πού κατέβηκαν ρε τούτοι…”.

-Δηλαδή το ακριβό αυτοκίνητο από μόνο του δεν λέει κάτι;, συνεχίσαμε να κατεβαίνουμε από κάπου εμείς.

-Με τις δόσεις τώρα πια και η κουτσή Μαρία παίρνει ακριβό αυτοκίνητο. Όσο για τα αξεσουάρ, κι ο τελευταίος πιτσιρικάς κάνει το όχημά του ό,τι θέλει. Δεν αρκούν πια αυτά. Θέλει καλό νούμερο. Έχει γίνει νόμος.

Τέλος πάντων, ο φίλος βολεύτηκε με ό,τι έλαχε και έμεινε εκτός νόμου. Και αμφότεροι σοφότεροι πλέον απευθύνουμε έκκληση στο ελληνικό κράτος: Καταργήστε αυτό το μαρτύριο. Βοηθήστε τους φτωχούς ”πουλ μουρ”. Αφήστε να έχουν περισσότερα γράμματα οι πινακίδες, να βγάζει ο καθείς το ακριβό του διθέσιο π.χ. ”Βαγγελίστρα 22” σαν τα καράβια, να ψαρώνουν οι παρκαδόροι που έχει κι άλλες είκοσι μία ”Βαγγελίστρες” στο γκαράζ και να χαίρονται όλοι.

Διαφορετικά, κύριε υπουργέ της Οικονομίας, και οι πρώην και οι επόμενοι, μήπως να βγάζετε τα ”καλά νούμερα” σε πλειστηριασμό. Να συρρέουν τα πλήθη και να πλειοδοτούν και να βγάζει το κράτος (και ουχί εις έκαστος δημόσιος υπάλληλος…) κάτι παραπάνω και να δείτε για πότε πέφτουν ελλείμματα και τα τοιαύτα. Μην κοροϊδεύετε. Αφού τα ορθόδοξα μέτρα δεν πετυχαίνουν, ας δοκιμάσουμε τη φορολογία του ”πουλ μουρ”…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v