Πώς να συγκατοικήσεις καλύτερα με το... σπίτι σου

Νιώθεις το σπίτι σου να σε πλακώνει; Θες να κάνεις αλλαγές αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις; Θες να νιώσεις πιο όμορφα μέσα; Έχουμε μερικές καλές ιδέες.

Πώς να συγκατοικήσεις καλύτερα με το... σπίτι σου

Νιώθεις παγιδευμένος σε τέσσερις τοίχους; Θέλεις να τους φας; Χαλάρωσε, το σπίτι σου είναι το καταφύγιο σου και αν νιώθεις να πνίγεσαι σε αυτό, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τη ζωή σου εντός πιο ευχάριστη και όμορφη.

Δες πώς θα τα καταφέρεις απλά και αποτελεσματικά.

Βαριέσαι; Άλλαξε διακόσμηση!

Έχεις κουραστεί να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια; Ώρα να αναλάβεις δράση. Μετακίνησε μερικά έπιπλα. Άλλαξε θέση σε διακοσμητικά, προσθαφαίρεσε και παίξε με διαφορετικούς συνδυασμούς. Δοκίμασε να δεις αν μπορείς να αλλάξεις την διακόσμηση σε δύο δωμάτια για να ανανεώσεις τον χώρο. Αν θες, δοκίμασε να ακολουθήσεις και κανόνες φενγκ σούι αυτή τη φορά, δες εδώ μερικές προτάσεις επ’ αυτού. 

«Ζέστανε» τους χώρους σου

Σίγουρα θα έχεις δει εκείνες τις υπέροχες φωτογραφίες ντιζαϊνάτων χώρων με γωνιές διαβάσματος, χουχουλιαστούς καναπέδες, cozy σαλόνια και υπνοδωμάτια τόσο ατμοσφαιρικά και οικεία που δεν θα σου κάνει η καρδιά να ξεκουνήσεις. Ώρα να τα κάνεις πράξη και στο σπίτι σου λοιπόν, ξεκινώντας λίγο λίγο να το «ζεσταίνεις». Πώς θα το κάνεις; Δοκίμασε, ντύσεις έναν τοίχο του δωματίου με κουρτίνα, κρέμασε φωτογραφίες με όμορφα καδράκια στους τοίχους, που θα δημιουργήσουν μία οικεία ατμόσφαιρα και μια σπιτική, φιλική διάθεση, και επένδυσε στα ριχτάρια συνδυάζοντάς τα με αντίστοιχου σχεδίου μαξιλάρια, ακόμα και σε μίνιμαλ καναπέδες ή σαλόνια. Δημιούργησε μια γωνιά διαβάσματος με ένα μονό κρεβάτι, έναν απλό καναπέ ή μία ξύλινη επιφάνεια, την οποία θα καλύψεις με μαξιλάρες, ριχτάρια ή κουβερτούλες και επίλεξε μια χνουδωτή επένδυση για τις καρέκλες ή  χνουδωτά χαλιά για τους χώρους σου.

Βρες τον προσωπικό σου home living φίλο

Μην ανησυχείς, δεν θα χρειαστεί να προσλάβεις κάποιον για να σου δώσει ιδέες για το πώς θα βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου μέσα στο σπίτι. Για νιώθεις ωραία εκεί, να ζεις στιγμές που έχεις φανταστεί μέσα σε αυτό και να το φροντίσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου, η Εθνική Τράπεζα έχει φτιάξει έναν υπέρ-πλούσιο οδηγό, που μπορείς να… ξεφυλλίσεις ανά πάσα στιγμή, χωρίς κανένα κόστος.

Στην κατηγορία «Εσείς και το σπίτι σας», της ενότητας «Σχεδιάζω το αύριο», θα βρεις σούπερ ιδέες μέσα από χρήσιμα άρθρα όπως αυτό εδώ για το πως να μειώσεις τα έξοδα σου, αυτό για να κάνεις το σπίτι σου πιο οικολογικό και αυτό για να κάνεις το σπίτι σου πιο έξυπνο.

 

 

Κάλεσε φίλους να περάσετε μαζί χρόνο στο σπίτι

Κάλεσε φίλους για να αράξετε και να φάτε, ή να κάνετε ό,τι θα μπορούσατε να κάνετε, οπουδήποτε αλλού, με την διαφορά ότι εσύ δεν θα χρειαστεί να βγάλεις τις πιτζάμες σου. Βέβαια και το λιώσιμο δεν είναι άσχημη ιδέα. Τώρα αν αυτό το λιώσιμο θα συμπεριλαμβάνει video games, φαγητό, τρελούς μαραθώνιους στο Netflix ή το να κάθεστε και να κοιτάτε τον τοίχο, δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι να έχεις τους φίλους σου δίπλα. Μεγάλο πράγμα αυτό.

Βάλε στη ζωή σου φυτά εσωτερικού χώρου

Η καλύτερη μορφή διακόσμησης έχει το χρώμα της φύσης. Το πράσινο φύλλωμά τους, τα όμορφα σχήματάτους και οι όμορφες εικόνες που προσφέρουν μέσα στο σπίτι καθιστούν τα φυτά εσωτερικού χώρου ιδανική αγορά για να δώσεις αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου. Η δράκαινα για παράδειγμα, έχει μπόλικα είδη για κάθε γούστο χωρίς να χρειάζεται πολύ φως, ενώ η Καλαθέα Ορνάτα είναι ένα πολυετές φυτό με ωραία βυσσινί απόχρωση στην κάτω επιφάνεια των φύλλων του. Το Σπαθίφυλλο ξεχωρίζει με τα όμορφα λευκά λουλούδια που δημιουργούν ωραία αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του, ενώ η Πεπερόμια Καπεράτα αναπτύσσεται θαυμάσια σε ημισκιερά σημεία και θυμίζει αρκετά μικρό φοίνικα – δες περισσότερα εδώ

Βρες ένα χόμπι… κατ’ οίκον

Βαρέθηκες να περνούν οι ώρες του ελεύθερου σου χρόνου χωρίς να τις γεμίζεις ουσιαστικά, τότε γιατί δεν ξεκινάς ένα χόμπι; Οριγκάμι για παράδειγμα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ποτέ; Είναι σούπερ χαλαρωτικό, λένε αυτοί που ασχολούνται. Άσε που τα αποτελέσματά του γίνονται τέλεια διακοσμητικά. Ένα οποιοδήποτε τετράγωνο κομμάτι χαρτί αρκεί. Υπάρχουν και εξειδικευμένα χαρτιά για origami, τα οποία διευκολύνουν το έργο σου, αλλά το πιθανότερο είναι πως για να φτάσεις στο σημείο να τα παραγγείλεις online θα έχεις ήδη κολλήσει με το νέο σου χόμπι.

Ένα άκρως ενδιαφέρον και φουλ χρηστικό χόμπι επίσης, είναι οι ξένες γλώσσες. Δεν σου μένει φράγκο για ιδιαίτερα; Κανένα πρόβλημα. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν είναι απαραίτητα κοστοβόρα. Αν θες να μάθεις τα βασικά μπορείς να το κάνεις διασκεδαστικά και ανέξοδα, μέσα από δωρεάν ιστοσελίδες.

Τέλος, δεν χρειάζεται να είσαι ο Ντεγκά, ούτε να έχεις μια περιουσία σε πρώτες ύλες για να ξεκινήσεις τις ζωγραφιές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις ένα μολύβι – και από εκεί μπορούν να ξεκινήσουν όλα. Και σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για μια πρώτης τάξης ψυχοθεραπεία κατ΄οίκον. Εν ολίγοις και χόμπι, και οικονομικό και αγχολυτικό. Υπέροχα δηλαδή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v