Γιοι και κόρες καλλιτεχνών: Τι απέγιναν;

Όλοι τους κέρδισαν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητάς τους εξαιτίας των διάσημων γονιών τους. Άλλοι πολλαπλασίασαν με το ταλέντο τους αυτό το τέταρτο και άλλοι… έμειναν μετεξεταστέοι. Πού βρίσκονται πλέον τα παιδιά με τα celebrity γονίδια;
Γιοι και κόρες καλλιτεχνών: Τι απέγιναν;
του Γιώργου Κόκουβα

Κάποια στιγμή, γύρω στην ενηλικίωσή τους, τους πήρε το μάτι μας σε κάποιο κανάλι ή ράφι δισκοπωλείου, δίπλα από το CD του διάσημου γονιού τους. Ουκ ολίγα παιδιά διασημοτήτων έχουν απασχολήσει την showbiz, αλλά δεν κατάφεραν όλοι να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά τους. Με αφετηρία την διεθνή showbiz, ας δούμε ποια πορεία ακολούθησε το καθένα από τα επώνυμα «βλαστάρια».

Enrique Iglesias
Ο γιος του Julio Iglesias έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της μουσικής το 1995. Με το λάτιν ταμπεραμέντο που είχε από τα γεννοφάσκια του, κατόρθωσε σιγά-σιγά να αναδειχθεί σε μεγάλο αστέρι της παγκόσμιας σκηνής. Πλέον, δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού όλοι οι έφηβοι γνωρίζουν τον Enrique, αλλά αμφιβάλλουμε αν ξέρουν κάποια από τις επιτυχίες του μπαμπά του. Ίσως αυτό να είναι η βασική ένδειξη της επιτυχίας του Enrique, που επισκέφτηκε την χώρα μας τον προηγούμενο μήνα και άναψε τα αίματα στον διαγωνισμό Eurovoice, όπου φίλησε μια τυχερή θαυμάστριά του και προκάλεσε τα ουρλιαχτά όλων των υπόλοιπων.

Jaden Smith
Για το 12χρονο αγοράκι του Will Smith, το να πηγαίνει στο σχολείο δεν ήταν αρκετό. Στην ηλικία που τα άλλα παιδιά αγχώνονται για τα διαγωνίσματα στα μαθηματικά, ο Jaden έσπασε τα κοντέρ των εισπράξεων, κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόσφατη αναβίωση του «Karate Kid». Λίγα χρόνια νωρίτερα, συνόδευσε υποκριτικά τον superstar πατέρα του στο «Κυνήγι της Ευτυχίας», ενώ δηλώνει ταυτόχρονα χορευτής και ράπερ. Νέα είσοδος στα showbiz δρώμενα, ο Jaden Smith έχει πολλά ψωμιά ακόμη να φάει μέχρι να φτάσει την φήμη του ευτυχή μπαμπά του.

Sophia Coppola
Η κόρη του μεγάλου Francis Ford ανήκει στις περιπτώσεις που ακολούθησε επακριβώς τα βήματα της οικογενειακής παράδοσης, θρονιάζοντας τα κινηματογραφικά γονίδιά της στην σκηνοθετική καρέκλα. Η Sophia, συμμετέχοντας στο cast της τρίτης συνέχειας του «Νονού» που σκηνοθέτησε ο Francis Ford Coppola, είδε με καλό μάτι την προοπτική να πολλαπλασιάσει τα βραβεία στο σπιτικό τους. Τα κατάφερε τελικά, φεύγοντας φέτος από την Βενετία με το «Χρυσό Λιοντάρι» για την ταινία της «Somewhere», ενώ και με την παλιότερη ταινία της «Lost in Translation» κέρδισε αν όχι την εκτίμηση των κριτικών, τουλάχιστον την προσοχή τους.

Liv Tyler
Η Liv, ως κόρη του frontman των Aerosmith, Steven Tyler είχε το rock στο αίμα της. Παρ’ όλα αυτά, διάλεξε να διαφοροποιηθεί από αυτό και να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Γνωστή ως ξωτικό από την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές επιτυχημένες παραγωγές, όπως «Armageddon» και «The Strangers», η Liv ξέφυγε από τα χνάρια του ροκά μπαμπά της και μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια αξιοπρεπή ηθοποιό, που δεν χρωστά την καριέρα της στις πλάτες του επωνύμου της.

Nancy Sinatra
Όταν είσαι το παιδί ενός θρύλου, τι μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις την φήμη του; Η κόρη του Frank Sinatra προσπάθησε με όλα τα μέσα –κινηματογράφος, τηλεόραση, δισκογραφία-, έγινε γνωστή μέσα από το «These Boots Are Made For Walking» και την διασκευή του «Bang Bang», φλέρταρε για πέντε δεκαετίες με τα φλας των δημοσιογραφικών φακών, και τελικά κατέληξε σήμερα να παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία ο πόλος έλξης είναι τα όσα λέει για τον πατέρα της. Αμαρτίες τέκνων παιδεύουσι γονείς…

Kelly Osbourne
Η μικρή κορούλα του metal Ozzy βρήκε την ευκαιρία του δεκαπεντάλεπτου δημοσιότητας που της αναλογεί, όταν η εκκεντρική οικογένεια βγήκε στον αέρα με το reality «The Osbournes». Η Kelly δεν άργησε να αξιοποιήσει τις περιστάσεις, κλέβοντας λίγη από την δόξα του μπαμπά της. Σκαρώνοντας μερικά τραγουδάκια –από διασκευές της Madonna (βλέπε «Papa Don’t Preach») μέχρι ντουέτο με τον πατέρα της σε κομμάτι των Black Sabbath (βλέπε «Changes»)-, η πληθωρική νεαρή «κόρη του μπαμπά της» συνέχισε με συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, παρουσιάσεις show και διαφημιστικές εκστρατείες μόδας. Μάλλον σε αυτήν την περίπτωση, το μεγάλο επώνυμο εξαργυρώνεται με «λίγο απ’ όλα», με χρήματα και φήμη από κάθε χώρο της showbiz. Η Kelly έγινε επαγγελματίας… Osbourne.

Ελληνικές… κληρονομιές
Η ελληνική μουσική πραγματικότητα δεν έχει μείνει παραπονεμένη από ανάλογες περιπτώσεις διάσημων γόνων. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο χαρακτηριστικά δείγματα:

Χάρης Βαρθακούρης
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ως ανερχόμενος τραγουδιστής – γιος του Γιάννη Πάριου. Μάλλον η δεύτερη ιδιότητα αποδείχθηκε πιο ισχυρή, παρά το διαφορετικό επώνυμο, αφού όλοι τον γνώριζαν εξαιτίας του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή από την Πάρο. Κυκλοφόρησε μόλις τρεις δίσκους έκτοτε και δεν κατάφερε ποτέ να αγγίξει το status του celebrity, καθώς τα album του είχαν μέτρια επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά, ο Χάρης δεν σταματά να προσπαθεί, θέτοντας σε κυκλοφορία μέσα στο 2010 τον δίσκο «Άρχοντας του Κόσμου». Λέτε να τα καταφέρει τελικά;

Γιάννης Βαρδής
«Παίζοντας» στην ίδια κατηγορία, ο Γιάννης Βαρδής έκανε την εμφάνισή του στο μουσικό προσκήνιο όταν μας τον σύστησε ο πατέρας του το 1997 με την «Οικογενειακή Υπόθεση». Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε η προσωπική του πορεία με αρκετούς δίσκους και ραδιοφωνικές επιτυχίες, για να φτάσουμε στην φετινή κυκλοφορία ενός best of δίσκου με τίτλο «Στιγμές». Δεν έχει καταφέρει ασφαλώς να ξεπεράσει τον Αντώνη Βαρδή, στον οποίο χρωστά το «λαρύγγι» του, αλλά ο νεαρός τραγουδιστής κάνει αργά και διακριτικά βήματα στο ελληνικό τραγούδι.

Ελεονώρα Ζουγανέλη
Κόρη του υπερδραστήριου καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, η Ελεονώρα έκανε το «μπαμ» πριν από δύο περίπου χρόνια, οπότε και τα τραγούδια της έγιναν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και κέρδισε το νεανικό κοινό του έντεχνου τραγουδιού, ακολουθώντας μια πορεία ξέχωρα από την φήμη του διάσημου επωνύμου της. Αν λάβουμε υπόψη πως η δυναμική φωνή της μεσουρανεί στο σημερινό μουσικό στερέωμα, μάλλον τα κατάφερε.

Αλέξανδρος Χατζής
Για χρόνια προσπάθησε ο Αλέξανδρος να αξιοποιήσει την φωνή που κληρονόμησε από τον Κώστα Χατζή, ο οποίος καθιέρωσε σε προηγούμενες δεκαετίες το στιλ «κιθάρα-φωνή» στην Ελλάδα. Κυκλοφόρησε μερικά τραγούδια, υπέβαλε και μία ατυχή υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά ποτέ δεν σαγήνευσε τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλλον το διαπίστωσε και ο ίδιος, και στράφηκε στην σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις, όπου φαίνεται να βρήκε τον χώρο που του ταιριάζει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v