ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMET

Ο Γράφων... και Υπογράφων

Ο δημιουργός των Telegourmet Chronicles, ο Θόδωρος Λέλεκας, είναι Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας με 13ετή καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και κάτοχος πτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική Ψυχολογία από το London School of Economics, μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Προσωπικού από το ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς και δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το City University του Λονδίνου. Μιλάει 3 γλώσσες και έχει συμβουλεύσει στην επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα μεγάλες εταιρείες στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, καθώς και προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Υπουργοί, Διοικητές Οργανισμών, Επιχειρηματίες, μέχρι και διάσημοι καλλιτέχνες.

Η ειδίκευσή του στο κρασί και την οινογνωσία πηγάζει από την ενασχόληση ετών, τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι απόφοιτος του ελληνικού παραρτήματος του κορυφαίου διεθνούς ινστιτούτου οινογνωσίας Wine Spirits Education Trust (δίπλωμα Advanced International Certificate μετ’επαίνου) και αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα στους πολυγραφότερους δημοσιογράφους κρασιού στον ελληνικό χώρο. Διατηρεί την σελίδα οίνου στο διαδικτυακό lifestyle περιοδικό «In2Life.gr» από τον Ιανουάριο του 2006, ενώ παράλληλα ανήκει και στην βασική συντακτική ομάδα του κορυφαίου εξειδικευμένου περιοδικού «Οινοχόος», που εκδίδεται και κυκλοφορεί σε διμηνιαία βάση από την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Ανάμεσα στα δημοσιογραφικά επιτεύγματά του περιλαμβάνονται και αποκλειστικές, για τα Ελληνικά χρονικά, συνεντεύξεις με κορυφαίες προσωπικότητες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα, όπως η Αγγλίδα οινογράφος Jancis Robinson MW, η ιδιοκτήτρια του φημισμένου Chateaû Margaux, Corinne Mentzelopoulos, ο Γάλλος εδαφολόγος Claude Bourguignon, η Allegra Antinori, της θρυλικής οικογένειας στο Ιταλικό κρασί, ο κορυφαίος Άγγλος οινογράφος Steven Spurrier και ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος οινολόγος Michel Rolland.

Ο Θόδωρος Λέλεκας είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου και Αποσταγμάτων (FIJEV), του Βρετανικού Κύκλου των Οινογράφων (Circle of Wine Writers), καθώς επίσης και της Αμερικάνικης Ένωσης Εκπαιδευτών Οίνου (Society of Wine Educators). Επιπλέον ήταν ο πρώτος Έλληνας που έγινε μέλος της διεθνούς λέσχης Wine Century Club, στην οποία ανήκουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες που έχουν αποδεδειγμένα δοκιμάσει περισσότερες από 100 ποικιλίες κρασιού. Είναι συχνός προσκεκλημένος και σχολιαστής σε θέματα οινο-γαστρονομίας και οινοτουρισμού σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Από το 2007 παρουσιάζει με επιτυχία τον κύκλο σεμιναρίων «Απόλαυσης του Κρασιού», τα οποία περιλαμβάνουν τακτικά παρουσιάσεις από γνωστούς οινοποιούς και ανθρώπους του κρασιού, καθώς και επισκέψεις σε οινοποιεία εντός και εκτός Αττικής.

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v