Ο μεγαλύτερος πειρασμός για όσους κάνουν δίαιτα

Η μεγαλύτερη «παγίδα» να παρασυρθεί κάποιος που θέλει να αδυνατίσει δεν είναι τα φαγητά που υπάρχουν γύρω του, αλλά… οι άνθρωποι, υποστηρίζει νέα έρευνα.
Ο μεγαλύτερος πειρασμός για όσους κάνουν δίαιτα
Δεν μπορείτε να τηρήσετε ευλαβικά την δίαιτά σας; Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τα γλυκίσματα που σας βάζουν σε πειρασμό. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι… φταίνε οι φίλοι σας.

Για την ακρίβεια, ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, μετά από μελέτη με την συμμετοχή 150 ανθρώπων, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ο μεγαλύτερος πειρασμός για όποιον προσπαθεί να χάσει βάρος είναι όταν καλείται να φάει με την παρέα, τους συναδέλφους ή τους συγγενείς του.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για το πότε οι συμμετέχοντες ένιωθαν την μεγαλύτερη ανάγκη να φάνε περισσότερο, μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά τους. Το εύρημα: Η πιθανότητα κάποιος να υποκύψει στον πειρασμό και να «σπάσει» τη δίαιτα αυξάνεται – είναι περίπου 60% όταν πρόκειται να φάει με παρέα έξω ή σε σπίτια φίλων.

Όταν πρόκειται να φάει μόνος του, η πιθανότητα παρασπονδίας είναι περίπου 50%, στη δουλειά περίπου 40% ενώ στο αυτοκίνητο… ο πειρασμός είναι ο μικρότερος (περίπου 30%). «Σε καμία περίπτωση δεν λέμε στον κόσμο να μη βγαίνει για φαγητό με φίλους. Το μήνυμα είναι απλώς να προσέχουν τι τρώνε», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Λόρα Μπερκ.

Πηγή: Journal Star 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v