Μήπως γι' αυτό δεν χάνεις βάρος;

Τρώτε υγιεινά, γυμνάζεστε συχνά, και ωστόσο τα κιλά επιμένουν; Μπορεί ο λόγος να είναι διαφορετικός –και να έχει να κάνει με την υγεία σας.
Μήπως γι αυτό δεν χάνεις βάρος;
Πολλοί από εμάς ξέρουμε ότι του δίνουμε και καταλαβαίνει στο φαγητό, ή ότι έχουμε να πατήσουμε στο γυμναστήριο από την περασμένη άνοιξη, που πήγαμε για να γραφτούμε. Τι γίνεται, όμως, αν προσέχεις τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι τρεις φορές την εβδομάδα ή και παραπάνω, αλλά και πάλι δεν καταφέρνεις να χάσεις γραμμάριο;

Μπορεί να φταίνε τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό σου, λέει η κλινική διατροφολόγος Susie Burrell, στην Daily Telegraph.

Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει τόσο τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, όσο και τον ρυθμό του μεταβολισμού μας. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό μπορούν να κάνουν την απώλεια βάρους εξαιρετικά δύσκολη.

Τι μπορεί να φταίει για τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης; Η μακροχρόνια κατανάλωση υδατανθράκων σε τακτική βάση, η καθιστική ζωή και –δυστυχώς– η κληρονομικότητα.

Πώς θα καταλάβετε πως η ινσουλίνη σας φταίει για το ότι δεν μπορείτε να χάσετε βάρος; Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν χρόνια κόπωση, συχνή και ξαφνική επιθυμία για κάτι γλυκό, και συσσώρευση λίπους κυρίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, και έχετε διαπιστώσει ότι δυσκολεύστε να χάσετε βάρος, για καλό και για κακό κάντε μια εξέταση.

Πηγή: Daily Telegraph

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v