Κι όμως, όλοι τρώμε λάθος τις μπανάνες!

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι… πετάμε το καλύτερο κομμάτι της μπανάνας. Δείτε ποιος υποστηρίζουν ότι είναι ο σωστός τρόπος να τρώμε το αγαπημένο φρούτο.
Κι όμως, όλοι τρώμε λάθος τις μπανάνες!
Σε φρουτοσαλάτες, στο παγωτό, σε γλυκά και σε χυμούς ή απλά σκέτες, οι μπανάνες είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις ξεφλουδίσουμε, σωστά; Λάθος. Διατροφολόγοι αναφέρουν ότι ξεφλουδίζοντας τις μπανάνες… πετάμε το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, λαοί της Ανατολής τρώνε τις φλούδες της μπανάνας, κάτι που φαίνεται αδιανόητο στη Δύση. Κι όμως, παρά την σκληρή υφή, τη γεμάτη ίνες σύσταση και την πικρή γεύση, η φλούδα της μπανάνας είναι ιδιαίτερα θρεπτική.

Μη φοβάστε, δεν χρειάζεται να μασουλήσετε τη φλούδα ωμή: Μπορεί κανείς να την τηγανίσει, να τη χρησιμοποιήσει σε smoothies, να την ψήσει ή να τη βράσει. Το «περιτύλιγμα» της μπανάνας περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6 και Β12, καθώς και μαγνήσιο και κάλιο. Περιέχει επίσης κάποιες ποσότητες φυτικών ινών και πρωτεΐνης, όπως αναφέρει η διατροφολόγος Laura Flores στο LiveScience.

Επιπλέον, σε έρευνα του 2011, αποδείχθηκε πως η φλούδα της μπανάνας μπορεί να καθαρίσει το πόσιμο νερό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο νερό με το οποίο πρόκειται να ποτίσουμε τα φυτά μας, για να τους δώσει εξτρά θρεπτικά συστατικά. Τέλος, μετατρέπεται εύκολα και σε ξύδι μπανάνας ή σε «στρώμα» πάνω στο οποίο μπορούμε να ψήσουμε κρέας, για να το διατηρήσουμε πιο ζουμερό και τρυφερό.

Πηγή: Delish.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v