Οι ημέρες των γιορτών περνούν και από το τραπέζι μας

Αυτές τις γιορτές, στολίζουμε το τραπέζι με απολαυστικές ιδέες γεμάτες νοστιμιά από τον Μπάρμπα Στάθη.
Οι ημέρες των γιορτών περνούν και από το τραπέζι μας

Χοιρινό φρικασέ με ραδίκια



Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία ραδίκια Μπάρμπα Στάθης (600 γρ.)
2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία άνηθος Μπάρμπα Στάθης (50 γρ.)
1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κύβους
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 ml κρασί λευκό ξηρό
200 ml ζωμός λαχανικών
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμός από 2 λεμόνια

Eκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο το κρέας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σοτάρετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμύδια, και τον άνηθο. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να έχει γίνει σχεδόν το κρέας. Τότε προσθέτετε και τα ραδίκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 15 -20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και τα χόρτα και το κρέας. Αλατοπιπερώνετε.

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό αποσύρετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και προσθέτετε μια δόση από το ζουμί της κατσαρόλας χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Αδειάζετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο και να ενσωματωθεί με το φαγητό, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε

Τα ραδίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.

Χειμωνιάτικη σούπα με φασολάκια πλατιά και κοφτό μακαρονάκι



Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης
(450 γρ.)
1 συσκευασία ανάμεικτα λαχανικά για σούπα
Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
(250 γρ.)
4 κ. σούπας κοφτό μακαρονάκι
600 ml ζωμός λαχανικών
4 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι

Eκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τα φασολάκια, τα ανάμεικτα λαχανικά, την πάπρικα και το μπούκοβο και ανακατεύετε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ζωμό, αλατίζετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά αλλά να μην λιώσουν. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και το κοφτό μακαρονάκι. Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Τα φασολάκια είναι πηγής βιταμίνης C που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου των οστών και του δέρματος.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.:






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v