Ελληνικές βιολογικές καλλιέργειες Μπάρμπα Στάθης

Ο Μπάρμπα Στάθης επιλέγει και μας προσφέρει τα πιο νόστιμα και τρυφερά λαχανικά βιολογικής γεωργίας από την ελληνική γη στο πιάτο μας.
Ελληνικές βιολογικές καλλιέργειες Μπάρμπα Στάθης

Αρακάς με κουσκούς και δυόσμο

O αρακάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.

Υλικά για 4 άτομα:

1 συσκευασία αρακάς «Βιολογικές καλλιέργειες»

Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)

250 γρ. κουσκούς

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

40 ml ελαιόλαδο

1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό

1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος

1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μπάρμπα Στάθης

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ


Eκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτετε τον αρακά. Ανακατεύετε να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ρίχνετε το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ζωμό ή το νερό, το κουσκούς και αλάτι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει ωραία το φαγητό, όπως στο ριζότο. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ, πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε τον αρακά ξεχωριστά από το κουσκούς, να βράσετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και να τα συνθέσετε στο τέλος.

Φασολάκια στρογγυλά με κινόα και μυρωδικά

Τα φασολάκια είναι πηγής βιταμίνης C που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου των οστών και του δέρματος.

Υλικά για 2-3 άτομα:

1 συσκευασία φασολάκια στρογγυλά

«Βιολογικές καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)

1 φλ. τσαγιού κινόα (200 γρ.)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μπάρμπα Στάθης

2 κ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης

1 κ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι

1 κ. σούπας μαυροκούκι

 Για τη σάλτσα

70 ml ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό με μέλι

1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν ή μουστάρδα με κόκκους

Eκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό βράζετε τα φασολάκια για 15 λεπτά και τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβετε στα δύο ή στα τρία. Σε άλλη κατσαρόλα γεμάτη νερό βράζετε το κινόα μέχρι να μαλακώσουν και να ανοίξουν οι κόκκοι του. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαϊντανό με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο, τα ανακατεύετε και προσθέτετε τα φασολάκια και το κινόα. Χτυπατε στο μούλτι τα υλικά της σάλτσας, περιχύνετε με αυτήν το κινόα με τα φασολάκια και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το σουσάμι και το μαυροκούκι.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.:



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v