Οκτώ τροφές για να δείχνετε νεότεροι

Υγιή μαλλιά, λαμπερό και λείο δέρμα, δυνατά νύχια, νεανική όψη. Ιδού οκτώ τροφές που βοηθούν στο να διατηρήσετε την εμφάνισή σας πιο νεανική από ποτέ.
Οκτώ τροφές για να δείχνετε νεότεροι
Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για την γενικότερη υγεία μας. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενέργεια, ευεξία, όμορφη σιλουέτα. Όλα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας. Το ίδιο εξαρτώμενη από τη διατροφή μας είναι και η όψη μας όμως.

Τα μαλλιά, η επιδερμίδα, το πρόσωπό μας μπορούν να επηρεαστούν από το τι τρώμε. Συγκεκριμένες τροφές μάλιστα, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στο να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές.

Καρπούζι
Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, περιέχει γενναίες δόσεις λυκοπενίου, το αντιοξειδωτικό που δίνει στις ντομάτες και στο καρπούζι το κόκκινο χρώμα του. Πέρα από την… καλλιτεχνική του φύση όμως, το λυκοπένιο αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη θωράκιση του δέρματος από τη βλάβη των ακτίνων UV.

Ρόδι
Οι σπόροι του θαυματουργού αυτού φρούτου είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η Βιταμίνη C, οι οποίες προλαμβάνουν τις ρυτίδες, τις φακίδες και την ξηροδερμία «μπλοκάροντας» τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα.

Καφές
Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δε θα σας ξυπνήσει απλά. Χάρη σε κάποιες βιοδραστικές ενώσεις που περιέχει, ο καφές προστατεύει το δέρμα από το μελάνωμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του National Cancer Institute. Ιδανικά, καταναλώστε τέσσερα φλιτζάνια καφέ ανά ημέρα.

Μύρτιλλα
Η μπλε αυτή κατηγορία μούρων που συχνά πυκνά αποκαλείται και «σούπερ τροφή» περιέχει γενναίες ποσότητες βιταμινών C και Ε, οι οποίες δρουν… συμμαχικά για λαμπερό δέρμα, προστατευμένο από τη δράση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας.

Αβοκάντο
Το θαυματουργό αυτό φρούτο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ, ένα ωμέγα-9 λιπαρό οξύ το οποίο βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του στα εξωτερικά στρώματα και να παραμείνει μαλακό και εύπλαστο.

Οστρακοειδή
Με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, τα οστρακοειδή έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν σε μια σειρά παθήσεων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης και της ακμής. Ο υδράργυρος επιταχύνει την αναδόμηση των κυττάρων του δέρματος, γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε αποτελεί βασικό συστατικό πολλών θεραπειών και φαρμάκων κατά της ακμής.

Αυγά
Γνωρίζατε ότι η υγεία των νυχιών εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την πρωτεΐνη και πως πιθανή έλλειψή της μπορεί να τα κάνει να φαίνονται θαμπά και αδύναμα; Τώρα το γνωρίζετε. Τα αυγά, πέρα από εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, περιέχουν βιοτίνη μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία μεταβολίζει αμινοξέα «χτίζοντας» πρωτεΐνη. Εν ολίγοις αποτελούν μια εξαιρετική τροφή τόσο για να αποκτήσετε «έτοιμη» πρωτεΐνη, όσο και για να δώσετε ώθηση στον οργανισμό σας να την παράγει.

Καρύδια
Τα ωμέγα-3 λιπαρά κρατούν τα μαλλιά μας ενυδατωμένα και η βιταμίνη Ε αναδομεί τους κατεστραμμένους θύλακες της τρίχας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά βρίσκονται σε γενναίες ποσότητες στα καρύδια, τα οποία αποτελούν τροφή… βάλσαμο για υγιή μαλλιά. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χαλκός, ο οποίος επίσης υπάρχει σε ποσότητα στα καρύδια, βοηθά στην διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών και καθυστερεί το «γκριζάρισμα».




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v