Πώς θα κάνω τις ντομάτες της αγοράς νόστιμες;

Οι ντομάτες του εμπορίου δε θυμίζουν σε τίποτα αυτές που βγάζουν τα σπιτικά μποστάνια. Όμως μήπως υπάρχει λύση για να... θυμίσουν;
Πώς θα κάνω τις ντομάτες της αγοράς νόστιμες;
«Πήρα κάτι ντομάτες σήμερα από το σούπερ μάρκετ, καμία σχέση με αυτές που δοκίμασα από τον ξάδερφο στο χωριό. Εντελώς άγευστες». Πράγματι, οι ντομάτες του εμπορίου συνήθως απέχουν πολύ σε γεύση από αυτές που – ιδανικά – θα καλλιεργούσατε στο σπιτικό σας μποστάνι. Όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι ντομάτες του εμπορίου μπορούν να αποκτήσουν καλύτερη γεύση χάρη σε ένα απλό τρικ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις βουτήξετε σε ζεστό νερό, πριν αυτές ωριμάσουν.
Συνήθως, οι ντομάτες των σούπερ μάρκετ κόβονται ενώ είναι ακόμα πράσινες και ωριμάζουν κατά την διάρκεια της συσκευασίας τους και της μεταφοράς τους, η οποία γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κρυώσουν, χάνουν τη γεύση τους και έτσι δεν συγκρίνονται με τις «σπιτικές».

«Ιδανικά οι ντομάτες θα έπρεπε να κόβονται ενώ είναι ώριμες και να πωλούνται αμέσως», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr Jinhe Bai και προσθέτει: «Για να τις κάνουμε πιο νόστιμες, τις βουτήξαμε σε ζεστό νερό και είδαμε ότι αυτή η ‘θεραπεία’ προλαμβάνει την απώλεια γεύσης». Στα πειράματα που έγιναν, οι ντομάτες βυθίστηκαν σε ζεστό νερό θερμοκρασίας 51 βαθμών Κελσίου για πέντε λεπτά και μετά αφέθηκαν να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Το ζέσταμα αυτό πριν κρυώσουν, προκάλεσε αύξηση στις ουσίες εκείνες που τους δίνουν γεύση.

Ν.Γ.






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v