8 antistress ροφήματα που θα σας ηρεμήσουν

Ποια είναι τα οκτώ φυσικά ροφήματα που μας βοηθούν να ηρεμήσουμε, να καταπολεμήσουμε το άγχος και να κοιμηθούμε σαν πουλάκια.
8 antistress ροφήματα που θα σας ηρεμήσουν
Είχατε μια δύσκολη ημέρα και είστε βέβαιοι ότι θα σας είναι αδύνατο να κοιμηθείτε από την υπερένταση και τα νεύρα; Δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω ροφήματα, και ίσως αλλάξετε γνώμη.

Βαλεριάνα
Πρόκειται για φαρμακευτικό βότανο, που – πέρα από δροσερή σαλάτα – γίνεται και ωραιότατο ζεστό ρόφημα, στο οποίο οι ειδικοί αποδίδουν αγχολυτικές ιδιότητες, καθώς η δράση του καταπολεμά τον εκνευρισμό, το στρες και την αϋπνία.

Χυμός κεράσι
Μπορεί να μην σας ηρεμήσει την στιγμή που θα το πιείτε, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως αν εντάξετε τον χυμό κεράσι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μακροπρόθεσμα θα αποκτήσετε καλύτερες συνήθειες ύπνου, ο οποίος μάλιστα θα είναι και καλύτερης ποιότητας – κάτι που φυσικά θα αποδειχθεί σωτήριο για την ψυχολογική σας κατάσταση το πρωί.

Πράσινο και μαύρο τσάι
Το πράσινο τσάι διαθέτει μία ουσία που χαλαρώνει τον εγκέφαλο, την θεανίνη, με τη βοήθεια της οποίας μειώνεται το άγχος. Παράλληλα, σε μία έρευνα του 2007, ζητήθηκε από άνδρες να καταναλώνουν τακτικά μαύρο τσάι για έξι συναπτές εβδομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Αν το καταναλώνετε βραδινές ώρες, επιλέξτε κάποια decaf εκδοχή του γιατί συνήθως «πάει πακέτο» με υψηλά επίπεδα καφεΐνης.

Γάλα
Κι όμως, η λύση είναι τόσο απλή, όσο ένα ποτήρι γάλα – κατά προτίμηση ζεστό ή χλιαρό. Οι ουσίες που περιέχει συνδέονται με την αύξηση σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή στον οποίο οφείλουμε την καλή διάθεση. Προσθέστε στα παραπάνω το ασβέστιο και το μαγνήσιο, που βοηθούν να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή μας πίεση.

Νερό
Ακόμη πιο προφανής λύση που βρίσκεται… μπροστά στα μάτια μας, αλλά την αγνοούμε: Το νερό βοηθά στην έκκριση ενδορφινών στο σώμα μας, χημικών που βελτιώνουν την διάθεση, μας κάνουν να νιώθουμε ευεξία και να ξεχνάμε το στρες της καθημερινότητας.

Χαμομήλι
Το «μαγικό» βότανο με τα οξέα που μας χαλαρώνουν δρα σαν ήπιο… ηρεμιστικό, σημειώνουν οι διατροφολόγοι. Και διαθέτει ωραιότατη γεύση, θα προσθέταμε.

Φρέσκος χυμός λαχανικών
Σέλερι, σπανάκι και λαχανίδες μπορούν να γίνουν οι πράσινοι σύμμαχοί σας ενάντια στο άγχος, αφού σας χαρίζουν το ασβέστιο και το μαγνήσιό τους, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, ενώ «φουλάρουν» τον οργανισμό σε αποθέματα βιταμινών, όπως η C, που τον βοηθά να αντιδράσει άμεσα στο «βάρος» του άγχους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v