Οι άνθρωποι τρώνε όλο και χειρότερα, λέει νέα μελέτη

Παρόλο που υπάρχει ενημέρωση και τα υγιεινά φαγητά είναι πιο διαθέσιμα από ποτέ, οι άνθρωποι εξακολουθούν να καταβροχθίζουν fast food.
Οι άνθρωποι τρώνε όλο και χειρότερα, λέει νέα μελέτη
Νέα έρευνα διεξήχθη σε 190 χώρες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες. Η δίαιτα περισσότερων από 320 ανθρώπων βρισκόταν υπό καθημερινή παρακολούθηση. Ελεγχόταν η κατανάλωση υγιεινών φαγητών όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρι, αλλά και βλαβερών όπως τροφές πλούσιες σε αλάτι και ζαχαρώδη ποτά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ οι άνθρωποι περιλαμβάνουν πλέον περισσότερα υγιή τρόφιμα στην δίατά τους, η αύξηση κατανάλωσης junk food ήταν ραγδαία. Η μελέτη είχε σαν χορηγό το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

Από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα ήταν πως οι γυναίκες έτρωγαν πιο υγιεινά από τους άντρες. Βελτίωση στην διατροφή παρατηρήθηκε στην Μογγολία, την Λατινική Αμερική και τα νησιά της Καραϊβικής, ενώ η Βοσνία και η Αρμενία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση διατροφικά, και τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ έδειξαν εξίσου άνοδο εξίσου στην υγιεινή αλλά και στην κακή διατροφή. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χώρες της Δύσης ήταν στους μεγαλύτερους καταναλωτές junk food, αλλά η Κίνα και η Ινδία έχουν αρχίσει να τις πλησιάζουν επικίνδυνα.

Θ.Δ.

Πηγή: bigstory
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v