Λαχανικά: Ναι, λαδωνόμαστε, αλλά έχουμε κι αξιοπρέπεια!

Το «λάδωμα» δεν είναι προνόμιο των ανθρώπων, λένε τα… λαχανικά. Το λάδι Alea για σαλάτα και ορισμένοι από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της υγιεινής διατροφής και της… εξωκοινοβουλευτικής λαχαναγοράς σας καλούν σε μια πραγματικά πρωτότυπη διαδήλωση.
Λαχανικά: Ναι, λαδωνόμαστε, αλλά έχουμε κι αξιοπρέπεια!



Με την ωμή διαπίστωση ότι «η ζωή είναι αγγούρι κι έχουμε γίνει όλοι σαλάτα», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Λαχανικών κατέβηκε σε διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας διεκδικώντας ένα αξιοπρεπές λάδωμα με το Alea για σαλάτα, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που επιτέλους σέβεται την προσωπικότητά τους.

Ωμοί τύποι που μεγάλωσαν μ’ ένα «θα σε φυτέψω» και «θα φάει η μούρη σου χώμα», που περνάνε μια ζωή διά πυρός και σιδήρου, έτοιμοι για το καθήκον ακόμα κι όταν βγαίνουν τα μαχαίρια, ένωσαν τις φωνές τους διεκδικώντας το δικό τους λάδι, το Alea για σαλάτα, με συνθήματα που τ’ ακούς και σε παίρνουν τα ζουμιά απ’ τη συγκίνηση.
 


Η διαδήλωση των Λαχανικών περιφρουρήθηκε από ομάδα Κρεμμυδιών με εξαιρετικά αποδοτικά δακρυγόνα, η οποία απομάκρυνε έγκαιρα τους σακουλοφόρους.

Ακόμα και νερόβραστοι τύποι, αλλά και εκ γενετής βλήτα, συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα των ωμών σαλατικών ξεπερνώντας τις χρωματικές τους διαφορές. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Φορέα Επαναστατικού Ταξικού Αγώνα (ΦΕΤΑ), ενώ ηχηρό παρών διαμαρτυρίας έδωσαν και τα ενωμένα συνδικάτα γεύσης Κάπαρη- Ρίγανη- Αλάτι- Ξύδι (Κ.Ρ.Α.Ξ).

Από διασταυρωμένες πηγές αναφέρεται δε πως κατά τη διάρκεια της πορείας αγανακτισμένα λαχανικά μεταμφιεσμένα σε ελιές Καλαμών (ή μήπως ήταν πραγματικές ελιές;) φωνάζοντας «έλαιος», διένειμαν ενημερωτικά φύλλα ελιάς όπου αναγράφονταν αναλυτικά οι λόγοι που τα ώθησαν να κατέβουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν το δικό τους λάδι.

Και η αυθεντική προκήρυξη που μοιράστηκε κατά τη διαδήλωση σε λαδόκολλες: 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v