ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς θα ξεκουράσω τα μάτια μου

Νιώθετε τα μάτια σας ταλαιπωρημένα και ερεθισμένα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα ξεκουράσετε και να τα ανακουφίσετε.

Πώς θα ξεκουράσω τα μάτια μου

Κι όμως, δεν τα προσέχουμε σαν τα… μάτια μας. Οι ατελείωτες ώρες στις οθόνες, ο λάθος φωτισμός και η λάθος θέση στον υπολογιστή είναι μερικές από τις «δοκιμασίες», στις οποίες τα υποβάλλουμε με άσχημα αποτελέσματα.

Πώς θα τα προστατέψουμε και θα ανακουφιστούμε;

Προσαρμόστε την οθόνη σωστά

Καθίστε σε απόσταση τουλάχιστον 45 εκατοστά από τον υπολογιστή και στρίψτε την οθόνη έτσι ώστε μπροστά σας ο χώρος να είναι ανοικτός και να σας επιτρέπει να κοιτάξετε μακριά για να ξεκουράσετε την όραση σας.

To απαραίτητο διάλειμμα

Τα 12ωρα στον υπολογιστή σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη ασχολία των ματιών σας. Ιδιαίτερα αν αφού επιστρέψετε σπίτι είστε πάλι πάνω από κάποια οθόνη. Μετά από 20 λεπτά δουλειάς, κάντε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα κοιτάζοντας στην άλλη άκρη του δωματίου ή κάπου σε απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Προσοχή στη φωτεινότητα

Όταν δουλεύετε σε οθόνη, η φωτεινότητα του χώρου στον οποίο βρίσκεστε θα πρέπει να είναι σε ένα μέσο προς χαμηλό επίπεδο. Επίσης, η οθόνη σας ιδανικά θα πρέπει να είναι τοποθετημένη έτσι ώστε να μην υπάρχει παράθυρο πίσω ή μπροστά, αλλά στο πλάι.

Και στις αντανακλάσεις

Γυαλάδες και αντανακλάσεις στην οθόνη κουράζουν τα μάτια και «θαμπώνουν» την όραση. Μετριάστε τις, ρυθμίζοντας αντίστοιχα την κλίση της οθόνης του υπολογιστή ή την ένταση του περιβάλλοντος φωτισμού. Αν δεν μπορείτε να κάνετε το τελευταίο, τότε στρέψτε τον ώστε να φωτίζει προς το ταβάνι, διαχέοντας ομοιόμορφα το φως στο χώρο.

Τσεκάρετε την όρασή σας

Αν παρατηρείτε συχνή κούραση στα μάτια σας ή και πονοκεφάλους, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε οφθαλμίατρο για πιθανές αλλαγές στην όρασή σας (μυωπία, αστιγματισμό κ.α.).

Χρησιμοποιήστε σταγόνες

Τα φυσικά δάκρια, ιδιαίτερα για όσους εξ ημών είναι συνέχεια μπροστά από μια οθόνη μπορούν να ανακουφίσουν τα ερεθισμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY