Η δύναμη της λαβής σας πρόγνωση για τον καρκίνο

Η δύναμη της λαβής μπορεί να αποτελέσει προγνωστικό δείκτη για τη την επιβίωσης των ασθενών με πρώιμο καρκίνο στον πνεύμονα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η δύναμη της λαβής σας πρόγνωση για τον καρκίνο
Έχετε δυνατή λαβή; Τότε πιθανότατα θα επιβιώσετε αν – ο μη γένοιτο- νοσήσετε από καρκίνο στον πνεύμονα (σταδίου 1).

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινοθεραπείας και Ογκολογίας στη Βαρκελώνη, η χειρολαβή αποτελεί καλό δείκτη προσδόκιμου επιβίωσης για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα – 226 τον αριθμό – και είχαν αδύναμη λαβή, είχαν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε πέντε χρόνια σε αντίθεση με εκείνους με δυνατή χειρολαβή.

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ αυτών με αδύναμη χειρολαβή μόνο το 12% ήταν εν ζωή έπειτα από πέντε χρόνια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ασθενείς με δυνατή χειρολαβή ήταν 40%.

Σύμφωνα με την Δρ. Στέφανι Πέτερς, επικεφαλής της έρευνας «η δύναμη της λαβής είναι μια αντικειμενική, φτηνή και εύκολη μέθοδος για να μετρήσουμε την μακροπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη επιβίωση των ασθενών με καρκίνο στον πνεύμονα, οι οποίοι ακολουθούν θεραπεία με στερεοτακτική ακτινοθεραπεία».

«(η δύναμη της λαβής) Είναι επίσης ένας πολύ καλός δείκτης για τη γενικότερη υγεία», προσθέτει.

Πηγή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v