ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Εμφύτευμα προειδοποιεί για καρκίνο!

Εμφύτευμα που εντοπίζει τον καρκίνο στο σώμα και ενημερώνει τον ασθενή εμφανίζοντας μια τεχνητή ελιά στο δέρμα του για να τον ειδοποιήσει εγκαίρως δημιούργησε ερευνητική ομάδα.

Εμφύτευμα προειδοποιεί για καρκίνο!

Το μικροσκοπικό εμφύτευμα θα μπορεί να τοποθετείται κάτω από το δέρμα και να ελέγχει συνεχώς το επίπεδο του ασβεστίου στον οργανισμό. Ο καρκίνος προκαλεί την εκτόξευση των επιπέδων ασβεστίου στο σώμα. Έτσι, όταν εντοπίζεται απότομη αύξησή του, το εμφύτευμα θα πυροδοτεί την παραγωγή μελανίνης, ώστε να εμφανίζεται μια σκουρόχρωμη ελιά στην επιδερμίδα.

Οι ερευνητές που δημιούργησαν το εμφύτευμα, με επικεφαλής τον δρ Μαρτίν Φουσενέγκερ από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, υποστηρίζουν ότι η συσκευή θα μπορεί να αναγνωρίσει τους τέσσερις πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου: αυτούς του προστάτη, των πνευμόνων, του παχέος εντέρου και του μαστού. Μάλιστα, θα εντοπίζονται σε πολύ πρώιμο στάδιο εξέλιξης πιθανού όγκου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης από την ασθένεια. Για παράδειγμα, σχεδόν όλες οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που τον εντοπίζουν στο πρώτο στάδιο, ζουν για πέντε χρόνια σίγουρα, ενώ από όσες τον εντοπίζουν στο στάδιο 4, επιζούν μόλις μία στις τέσσερις περίπου.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το εμφύτευμα θα είναι διαθέσιμο την επόμενη δεκαετία.

Πηγή: Telegraph

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY