Τα σημάδια ότι πρέπει να τρέξεις στον γιατρό

Τις περισσότερες φορές που αρρωσταίνουμε θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα απλό κρύωμα ή ίωση. Δείτε όμως τα «καμπανάκια» που μας δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθούμε γιατρό.
Τα σημάδια ότι πρέπει να τρέξεις στον γιατρό
Δυσκολεύστε στην αναπνοή
Η δύσπνοια μπορεί να προκληθεί εύκολα σε ανθρώπους που μόλις πραγματοποιήσαν έντονη προσπάθεια, σε άτομα παχύσαρκα ή σε υψηλά υψόμετρα. Αλλά αν δεν ισχύει κάτι από αυτά και η δύσπνοια εμφανίζεται ξαφνικά και έντονα, πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.

Ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου
Οι ηλικιωμένοι, οι καπνιστές, τα μικρά παιδιά, τα άτομα με σοβαρές ή χρόνιες παθήσεις, με αλλεργίες ή άσθμα είναι πιο εύκολο να πληγούν από ασθένειες, γι’ αυτό αν νιώσουν ότι δεν είναι καλά, είναι προτιμότερο να συμβουλευθούν αμέσως έναν ειδικό.

Η τάση προς εμετό επιμένει
Με τον εμετό, έρχεται και η αφυδάτωση, που μπορεί να κάνει τα πάντα χειρότερα και να επιδεινώσει την υγεία σας, γι’ αυτό θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Ο πυρετός δεν πέφτει μετά από τρεις ημέρες
Η υψηλή θερμοκρασία σημαίνει ότι ο οργανισμός παλεύει με τον «εισβολέα». Αλλά αν χρειάζεται τόσες ημέρες πάλης και… η μάχη συνεχίζεται – ιδιαίτερα αν ο πυρετός είναι υψηλός - ίσως πρόκειται για πιο σοβαρή μόλυνση.

Ζαλίζεστε σε σημείο λιποθυμίας
Η ζαλάδα, η αίσθηση αποπροσανατολισμού και η τάση προς λιποθυμία σας κρούουν τον κίνδυνο και σας πληροφορούν ότι είναι ώρα να ψάξετε αν συμβαίνει κάτι παραπάνω από μια απλή γρίπη.

Τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα αντί να εξασθενούν με τις μέρες
Πέρα από τον πυρετό, αν και τα άλλα συμπτώματα, όπως ο βήχας, αντί να περνά, γίνεται χειρότερος και επιμένει πάνω από επτά με δέκα ημέρες, τότε καλό θα ήταν να ελέγξετε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v