Πώς το σκόρδο καταπολεμά τις λοιμώξεις

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ουσία στο σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ισχυρών βακτηρίων.
Πώς το σκόρδο καταπολεμά τις λοιμώξεις
Μυρίζει περίεργα, όμως είναι άκρως θρεπτικό. Στις μπόλικες ωφέλιμες δράσεις του σκόρδου – μεταξύ των οποίων και η αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης – έρχεται να προστεθεί σύμφωνα με νέα έρευνα και η αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση δύο «σούπερ» βακτηρίων.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου Scientific Reports, το αχοένιο, μια χημική ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο, μπορεί να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία του συστήματος επικοινωνίας του Χρυσίζοντος Σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) και της αεριογόνου ψευδομονάδας (Pseudomonas aeruginosa).

Δεν τα «σκοτώνει» δηλαδή, αλλά «μπλοκάρει» τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν. Επίσης, το αχοένιο, επίσης βλάπτει το βιοφίλμ των βακτηρίων. Όταν αυτό καταστρέφεται ή αποδυναμώνεται, τα αντιβιοτικά και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να επιτίθενται στα βακτήρια πιο άμεσα και να απομακρύνουν τη λοίμωξη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Tim Holm Jakobsen, η μέθοδος αυτή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ευαίσθητους ασθενείς με χρόνιες λοιμώξεις, όπως η κυστική ίνωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v