Ποιοι θα πληρώνουν με πιστωτική κάρτα τους γιατρούς

Δείτε πώς και ποιοι θα πρέπει να πληρώνουν πλέον τους γιατρούς με πιστωτική κάρτα, καθώς και τις εξαιρέσεις.
Ποιοι θα πληρώνουν με πιστωτική κάρτα τους γιατρούς
Τις έντονες αντιδράσεις του στα σχέδια της κυβέρνησης για το μέτρο της υποχρεωτικής πληρωμής των γιατρών με πιστωτική κάρτα έκαμψε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλεξιάδη.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο τόνισε πως δεν υπάρχει πρόθεση στοχοποίησης του ιατρικού κλάδου και πως θα διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο μέσω ειδικού κωδικού πιστοποίησης για κάθε γιατρό, ενώ από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος τόνισε πως στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Έτσι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Πατούλης είπε το «ναι στην χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις».

Οι εξαιρέσεις που προωθούνται για το συγκεκριμένο μέτρο αφορούν ηλικιωμένους και έκτακτα περιστατικά, περιπτώσεις δηλαδή στις οποίες δεν είναι πάντα δυνατή η εξόφληση ιατρικής επίσκεψης με κάρτα. «Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση με τις τράπεζες για να διασφαλιστεί χαμηλότερο κόστος στην χρήση των πιστωτικών καρτών», δήλωσε ο κ. Πατούλης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v