Οι 13 καλύτεροι τρόποι πρόληψης του καρκίνου

Κορυφαίοι μελετητές αποκαλύπτουν σε νέα μελέτη τους 13 πιο αποτελεσματικούς τρόπους να προλάβετε τον καρκίνο.
Οι 13 καλύτεροι τρόποι πρόληψης του καρκίνου

Τα 13 καίρια βήματα για να προλάβετε την εμφάνιση καρκίνου δημοσίευσαν κορυφαίοι μελετητές της επάρατης νόσου σε νέα έρευνα που, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι ένας στους τρεις θανάτους από καρκίνο θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Οι αυστραλοί ειδικοί ανακάλυψαν πως το 90% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε πέντε μεγάλους παράγοντες: Το κάπνισμα, την έκθεση στον ήλιο, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή και το αλκοόλ. Αντίστοιχα, εντόπισαν τους παράγοντες που βοηθούν στην καταπολέμησή του, μέσα από 13 αποτελεσματικά βήματα-ασπίδες για τον ανθρώπινο οργανισμό:

*Σταματήστε το κάπνισμα
*Αποφύγετε την υπερ-έκθεση στις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου
*Μειώστε το κόκκινο κρέας στη διατροφή σας
*Αυξήστε τις φυτικές ίνες που καταναλώνετε
*Καταναλώστε δύο μερίδες φρούτων και τρεις μερίδες λαχανικών την ημέρα
*Χάστε τα περιττά κιλά και αποφύγετε την καθιστική ζωή
*Κάντε συχνά τσεκ-απ και τα απαραίτητα εμβόλια, για να αποφύγετε λοιμώξεις και ιούς, όπως αυτός των θηλωμάτων που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
*Μειώστε το αλκοόλ που πίνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, του εντέρου, του μαστού και του στόματος.
*Ασκηθείτε για τουλάχιστον μία ωρίτσα κάθε μέρα για να διατηρήσετε αποτελεσματικό και τονωμένο το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
*Προσοχή στις θεραπείες αντικατάστασης ορμονών – συνήθεις στις γυναίκες σε εμμηνόπαυση – οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, ενώ σε άλλες έχουν προλάβει καρκίνο του παχέος εντέρου.
*Θηλάστε τα παιδιά σας για τουλάχιστον 12 μήνες – οι αριθμοί μαρτυρούν πως έτσι μπορούν να μειώνονται κατά 235 οι περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου ανά έτος.
*Προσοχή στα αντισυλληπτικά: Ενώ έχουν σε αρκετές περιπτώσεις βοηθήσει στην πρόληψη καρκίνου της μήτρας, έχουν ωστόσο συνδεθεί και με περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου της μήτρας και του μαστού.
*Ο ρόλος της ασπιρίνης: Η κατανάλωσή της έχει βοηθήσει στην πρόληψη 232 περιπτώσεων καρκίνου του οισοφάγου και του παχέος εντέρου, σύμφωνα με την αυστραλιανή έρευνα, αλλά παράλληλα έχουν συνδεθεί με εγκεφαλικά επεισόδια, γι’ αυτό και δεν προτείνονται ως επίσημοι «σύμμαχοι» ενάντια στον καρκίνο προς το παρόν.

Πηγή: Independent 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v