10 τρόποι για να ξυπνάτε χαρούμενοι

Νοιώθετε χάλια κάθε φορά που ξυπνάτε το πρωί; Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας πιο χαρούμενοι μέσα από 10 απλές συμβουλές. 
10 τρόποι για να ξυπνάτε χαρούμενοι
Πρωινό ξύπνημα. Αυτή τη ταλαιπωρία. Το μάτι δε λέει να ανοίξει, η διάθεση πεσμένη, η μέρα φαντάζει πιο κουραστική από την επόμενη. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε όλα αυτά; Ακολουθώντας μερικές βασικές και απλές συμβουλές, οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν ένα χαρούμενο και δυναμικό πρωινό ξύπνημα. 

Κοιμηθείτε σωστά
Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, όσοι κοιμούνται στο δεξί τους πλευρό έχουν καλύτερα όνειρα με θεματικές όπως η ανακούφιση, η χαρά, η ειρήνη και η αγάπη. Παράλληλα, φαίνεται να νοιώθουν καλύτερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μην κοιμάστε με ημίφως
Φωτεινές πηγές όπως η τηλεόραση, τα φώτα από τον δρόμο ή το φως της οθόνης του υπολογιστή μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου και να μειώσουν τα επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης που μας κάνει να νοιώθουμε χαρούμενοι. 

Κάντε σεξ
Σταθερή αξία να βελτιώσετε τη διάθεσή σας το πρωί και να αυξήσετε τα επίπεδα των ορμονών της ευεξίας στο σώμα σας. Επίσης, μια εξαιρετική ευκαιρία να δεθείτε περισσότερο με τον/την σύντροφό σας. 

Τακτοποιήστε

Αφιερώστε δέκα λεπτά για να τακτοποιήσετε το δωμάτιό σας και να φτιάξετε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά της επόμενης ημέρας (χαρτοφύλακες, τσάντες, χαρτιά, τσάντα γυμναστικής κτλ.) Θα ξυπνήσετε σε ένα καθαρό και… ζεν περιβάλλον, το οποίο σίγουρα θα σας βελτιώσει τη διάθεση. 

Φτιάξτε λίστα
Το πρωινό άγχος είναι σύνηθες για όσους εργάζονται. Ξεπεράστε το και ξυπνήστε πολύ πιο χαλαροί, κάνοντας μια λίστα με οτιδήποτε έχετε να κάνετε την επόμενη ημέρα – ιδιαίτερα με αυτά τα οποία ενδεχομένως θα ξεχάσετε. 

Ακούστε το σώμα σας
Ξαπλώστε όταν νοιώθετε κουρασμένοι και φροντίστε καθημερινά να ξεκουράζεστε τουλάχιστον επτά ώρες. Ο ποιοτικός και σωστός ύπνος είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να ξυπνήσετε χαρούμενοι και ξεκούραστοι την επόμενη μέρα και να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε χρειαστεί. 

Βάλτε το ξυπνητήρι νωρίτερα
Δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα θα σας εξασφαλίσουν την άνεση που χρειάζεται ώστε να μην πεταχτείτε απότομα από το κρεβάτι και να αρχίσετε τρέχετε χωρίς να φτάνετε. Θα ξυπνήσετε, θα χουζουρέψετε λίγο, θα τεντωθείτε, θα σκρολάρετε λίγο στο κινητό και θα σηκωθείτε έχοντας ήδη προετοιμαστεί νοητικά για την ημέρα. 

Βάλτε πρόγραμμα στον ύπνο σας
Πέρα από την επαρκή ξεκούραση, ιδιαίτερη σημασία για το πώς θα ξυπνήσετε το πρωί έχει και η ρουτίνα του ύπνου σας, δηλαδή τι ώρα κοιμάστε και τι ώρα ξυπνάτε κάθε μέρα. Ξεκινήστε λοιπόν να πηγαίνετε για ύπνο συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Ξεχάστε τι μπορεί να έχει στην τηλεόραση. Μετά προσπαθήστε να βάλετε το ξυπνητήρι να χτυπά επίσης την ίδια ώρα κάθε μέρα. Είναι 99% σίγουρο ότι με τον καιρό θα ξυπνάτε ολοένα και πιο «φρέσκοι» και χαρούμενοι. 

Πάρτε ανάσες
Η σωστή αναπνοή επιδρά μέγιστα στη διάθεση. Πάρτε λοιπόν μερικές βαθιές ανάσες από το στομάχι σας με το που θα ανοίξετε τα μάτια σας και ξεκινήστε την ημέρα σας χαλαρωμένοι.
 
Σσσσσς…
Οι θόρυβοι κατά τη διάρκεια της νύχτας επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου και μας ξυπνάνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε ή να το θυμόμαστε την επόμενη μέρα. Προσπαθήστε να εξαλείψετε οποιαδήποτε πηγή θορύβου το βράδυ στο δωμάτιο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να βάλετε ωτοασπίδες που «φιλτράρουν» συγκεκριμένους ήχους – και όχι το ξυπνητήρι.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v