Τα άγνωστα οφέλη του σεξ στην υγεία

Μειώνει το στρες, αδυνατίζει, μας κάνει να νοιώθουμε όμορφα. Αυτά τα ξέρουμε. Δείτε έξι άγνωστες θετικές πτυχές του σεξ για την υγεία μας.
Τα άγνωστα οφέλη του σεξ στην υγεία
Το σεξ είναι υγεία. Οι ψυχολόγοι το λένε, οι βιολόγοι το υποστηρίζουν, κι εμείς συμφωνούμε. Πέρα όμως από τα γνωστά οφέλη της συνουσίας για την υγεία μας, υπάρχουν και άλλα… κρυμμένα, τα οποία οι περισσότεροι εξ’ ημών αγνοούμε.
Ποια είναι αυτά;

Οι οργασμοί δίνουν… χρόνια
Το 1997, το επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal παρατήρησε μια δυνατή σχέση μεταξύ οργασμών και ποσοστών θνησιμότητας. Εκείνοι που είχαν οργασμό δύο φορές την εβδομάδα παραπάνω, είχαν καλύτερη υγεία και ζούσαν μέχρι και οκτώ περισσότερα χρόνια.

Η εκσπερμάτωση βοηθά στο… μπούκωμα
Όχι σε αυτό που σας έρχεται στο μυαλό, αλλά εκείνο της μύτης. Μελέτη του 2008 στο Journal of Medical Hypotheses, απέδειξε ότι η εκσπερμάτωση στους άνδρες βοηθά στην αποσυμφόρηση της «μπουκωμένης» μύτης. Αν είστε πάντως στο γραφείο με γρίπη, δοκιμάστε καλύτερα κάποιο σπρέι.

Πονοκέφαλοι, τέλος
Οι οργασμοί «μεταβάλλουν» τη λειτουργία του εγκεφάλου κάνοντάς το να μη νοιώθει πόνο, αλλά ευχαρίστηση. Επίσης η σύσπαση και η χαλάρωση των μυών που πραγματοποιείται σε έναν οργασμό μπορεί να ανακουφίσει άμεσα από μυϊκούς πόνους και κράμπες.

Νάνι, το παιδί θα κάνει
Οι ίδιες ορμόνες που βοηθούν στην μείωση του στρες και εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ από το σώμα, είναι οι ίδιες που εξασφαλίζουν στους… συμμετέχοντες έναν ποιοτικό και ήρεμο ύπνο. Η ορμόνη που ευθύνεται για αυτό είναι η προλακτίνη.

Άτρωτος
Άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ, φαίνεται να έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν μέσα στον χρόνο. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα του αντισώματος IgA στο σώμα τους, το οποίο αποτελεί ισχυρό οπλο ενάντια στην κοινή γρίπη και στο κρυολόγημα.

Λάμπεις!
Σε έρευνα που έγινε στο Εδιμβούργο, εθελοντές εξέτασαν ορισμένα άτομα μπροστά από έναν καθρέφτη μιας όψης και κλήθηκαν να μαντέψουν τις ηλικίες τους. Εκείνοι οι οποίοι έκαναν συχνά σεξ με σταθερό παρτενέρ – κατά μέσο όρο τέσσερεις φορές την εβδομάδα – φαίνονταν (σύμφωνα με τους κριτές της μελέτης) τουλάχιστον 7-12 χρόνια νεώτεροι. Το σεξ βοηθά στην έκκριση τεστοστερόνης και οιστρογόνων, τα οποία κρατούν το σώμα νέο και γεμάτο ζωντάνια.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v