Αποκλειστικό video με τον Έλληνα που χαρτογράφησε το DNA!

Δείτε τι δηλώνει ο καθηγητής γενετικής Εμμανουήλ Δερμιτζάκης για την μελέτη που έφερε εις πέρας σχετικά με την κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.
Αποκλειστικό video με τον Έλληνα που χαρτογράφησε το DNA!
Γιατί οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους; Το «χάος» των γενετικού υλικού επιχείρησε να βάλει σε τάξη μια ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής, Εμμανουήλ Δερμιτζάκης. Σκοπός της, να δημιουργήσει ένας «χάρτης» που δείχνει τα γενετικά αίτια των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων και αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Αυτόν τον χάρτη παρουσίασε την περασμένη Κυριακή η ομάδα, αναλύοντας την μελέτη της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature και Nature Biotechnology. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για σύνολο δεδομένων που συνδέουν το ανθρώπινο γονιδίωμα με τη δραστηριότητα των γονιδίων στο επίπεδο του RNA.

Ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, καθηγητής «Louis Jeantet» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης δήλωσε σχετικά πως «η κατανόηση των κυτταρικών επιδράσεων των παραλλαγών στο DNA που προδιαθέτουν σε νόσους μας βοηθά να κατανοήσουμε αιτιολογικούς μηχανισμούς της νόσου, κάτι που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη θεραπειών στο μέλλον». Εξήγησε παράλληλα πως το μέλλον βρίσκεται στην εξατομικευμένη ιατρική που θα βασίζεται στο «γενετικό προφίλ» του κάθε ανθρώπου. 

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του Iatronet.gr ο έλληνας επιστήμονας και επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, σχετικά με την κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v