Πού θα μάθω Pole Dancing στην Αθήνα;

Θέλετε να μυηθείτε στην… τέχνη και τη χορογραφία του pole dancing; Όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό και οι διευθύνσεις για να μάθετε.
Πού θα μάθω Pole Dancing στην Αθήνα;

Είναι διασκεδαστικό, δημιουργικό, είναι σέξι ΔΕΝ είναι στριπτίζ, γυμνάζει και απελευθερώνει. Το pole dancing απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες (ναι, και σε άνδρες) που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και αποτελεί ιδανικό συνδυασμό άσκησης, χορού και αισθησιακής κίνησης.

«Γυμνάζει αποτελεσματικά όλο το σώμα σε αρκετά γρήγορο χρονικό διάστημα, ενώ βοηθά και στο ψυχολογικό κομμάτι, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση. Καταφέρνεις να κάνεις πράγματα που δεν φανταζόσουν πως θα μπορούσες ποτέ να κάνεις», μας λέει η Λόλα Φιλιππίδου, καθηγήτρια pole dancing στα Βόρεια Προάστια.


Κι εγώ αν το έκανα αυτό θα είχα αυτοπεποίθηση πάντως

Ναι, είναι απαιτητικό σπορ, όμως αν είστε τακτικοί στις προπονήσεις σας, η αλλαγή στη δύναμη και στο σώμα σας μπορεί να είναι εντυπωσιακή. «Απευθύνεται σε όλους, άνδρες γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Αρκεί φυσικά η ενασχόληση με αυτό να γίνει με σωστή καθοδήγηση, προοδευτικότητα και προσοχή στην τεχνική. Απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και προσοχή στην επιλογή δασκάλου», τονίζει.

Ψηθήκατε; Καλά κάνατε.

Δείτε παρακάτω μερικές διευθύνσεις όπου μπορείτε να μάθετε από εξειδικευμένους καθηγητές την τέχνη του χορού στον στύλο με στυλ και ασφάλεια.

Polosi Pole Studio
Ασκληπιού 156 και Λ. Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, τηλ.: 6976-192519 και 
Βαλαωρίτου 12, 4ος όροφος, τηλ: 694 145 4523


Με δύο έδρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η σχολή της Ελευθερίας Γιαγή, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2006 και έκτοτε προσφέρει μαθήματα σε αρχάριους και προχωρημένους – ιδιαίτερα και ομαδικά – ενώ αναλαμβάνει προετοιμασία για διαγωνισμούς και δημιουργία χορογραφιών. Στον χώρο της σχολής διοργανώνονται επίσης σεμινάρια εκπαίδευσης δασκάλων, show και παραστάσεις. Τα προγράμματα είναι ωριαία συν 15 λεπτά δωρεάν practice, για μια φορά την εβδομάδα. Το βασικό πακέτο pole dance για 4 μαθήματα κοστίζει 50€, το πακέτο ευλυγισίας (flex) 40€ για 4 μαθήματα και το pole fitness 50€ για 4 μαθήματα. Αν συνδυάσετε δύο ή περισσότερα πακέτα, έχετε έκπτωση 10%. Δείτε αναλυτικά εδώ τις τιμές και εδώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Just Pole Dancing
Λεωφόρος Μεσογείων 331, σύνορα Χαλανδρίου – Χολαργού και Παύλου Μελά 45, Περιστέρι, τηλ: 210 6748960

Ξεκίνησε από το Χαλάνδρι και υπήρξε μια από τις πρώτες σχολές pole στην Ελλάδα. Σύντομα απέκτησε «αδερφάκι» στο Περιστέρι και πλέον προσφέρει στις δύο σχολές μαθήματα pole καθημερινά και Σάββατα, πρωινά και απογεύματα. Στο Just Pole Dancing θα κάνετε μεταξύ άλλων και μαθήματα TRX, ευλυγισίας, sexy dance, calisthenics και Tae Bo. Σημειώστε πως μέχρι το τέλος του μήνα «τρέχει» προσφορά με 50€ για ένα μάθημα την εβδομάδα και 70€ για δύο μαθήματα την εβδομάδα για έναν μήνα. Το κόστος για το drop in μάθημα είναι 15€, ενώ για κάθε μηνιαία συνδρομή έχετε πέντε δωρεάν ώρες χρήσης του χώρου για εξάσκηση κάθε εβδομάδα. Αν θέλετε να προσθέσετε μαθήματα ευλυγισίας στο μηνιαίο πακέτο, θα πληρώσετε συν 20€.

Aerial Fusion
Νικολάου Στάση 31, Αχαρνές, τηλ: 6949 071847

Με δύο χώρους στα Βόρεια Προάστεια το Aerial Fusion μας μυεί στα μυστικά του pole μέσα από απογευματινά και πρωινά (στο Μενίδι μόνο) μαθήματα, τα οποία πέρα από ακροβατικό χορό περιλαμβάνουν και aerial pole ήτοι συνδυασμό pole και εναέριου πανιού, καθώς και aerial hoop δηλαδή χορογραφία σε εναέριο στεφάνι. Παράλληλα στο στούντιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται σεμινάρια από διακεκριμένους αθλητές και δασκάλους του χώρου. Η μηνιαία συνδρομή για pole με ένα ωριαίο μάθημα ανά εβδομάδα είναι 50€ με απεριόριστο χρόνο για πρακτική εξάσκηση και 80€ για δύο φορές την εβδομάδα. Για aerial pole και aerial hoop το κόστος είναι επίσης 50€ για ένα μάθημα μιάμισης ώρας ανά εβδομάδα.

Eastcoast Poledance Studio
Λ.Μαραθώνος/Αφροδίτης 2, Νέα Μάκρη, τηλ: 697 728 4303 και Ομήρου 18, Χαλάνδρι, τηλ: 2106835320

Σε δύο άρτια εξοπλισμένους χώρους σε Νέα Μάκρη και Χαλάνδρι, η ομάδα του Eastcoast παραδίδει μαθήματα pole, σε συνδυασμό με προπονήσεις ενδυνάμωσης και flexibility σε ενήλικες, αλλά και πιτσιρίκια από 5 έως 14 ετών. Εδώ θα κάνετε και Aerial Silk (ακροβατικά με πανιά) και Aerial Hoop/Trapeze πρωινές και απογευματινές ώρες. Στη Νέα Μάκρη το μηνιαίο κόστος για pole είναι 45€ για ένα ωριαίο μάθημα ανά εβδομάδα, 2 μαθήματα ενδυνάμωσης και ένα μάθημα ευλυγισίας, ενώ για Aerial 45€ μηνιαίως για ένα μάθημα μιάμισης ώρας κάθε εβδομάδα. Στο Χαλάνδρι το μηνιαίο κόστος είναι το ίδιο με τη διαφορά ότι περιλαμβάνει ένα μάθημα ενδυνάμωσης ανά εβδομάδα. Για πιτσιρίκια, το μηνιαίο κόστος είναι 45€. Σημειώστε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν στον ίδιο χώρο μαθήματα Pilates.

Venus Prive Athens Pole Dance
Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 284, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 21 2100 8424

Εξειδικευμένες καθηγήτρεις αλλά και γκεστ καθηγητές διδάσκουν σε αρχάριους και προχωρημένους ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το pole, ενισχύοντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και με παραπλήσια μαθήματα /χορογραφίες όπως Sexy Flex, Twerk, Bootylicious, Bootcamp κ.α. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες και μπορείτε να κλείσετε ονλάιν τις θέσεις σας από εδώ. Το εισαγωγικό μάθημα κοστίζει 10€ και από εκεί και πέρα έχετε επιλογές πακέτων όπως 12 μαθήματα pole στα 120€, 8 μαθήματα pole και 8 μαθήματα Fitness στα 120€, απεριόριστα μαθήματα pole και fitness στα 150€ για έναν μήνα και πολλά ακόμα που θα βρείτε εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v