Τι προπονήσεις κάνουν οι celebrities;

Τι ασκήσεις κάνει ο The Rock; Πώς απέκτησε σμιλεμένο σώμα η Kate Upton; Τα προπονητικά μυστικά των διασημοτήτων.
Τι προπονήσεις κάνουν οι celebrities;

Ο τρόπος με των οποίο οι διασημότητες αποκτούν τα ονειρεμένα κορμιά τους σίγουρα δεν είναι προσβάσιμος στο ευρύ κοινό. Ποιος έχει να διαθέσει ένα σωρό χρήματα για καθημερινή παρακολούθηση από διατροφολόγο και personal trainer σε βάθος… χρόνων;

Όμως χάρη σε κατά καιρούς δηλώσεις τους στα Μέσα μπορούμε να πάρουμε μια μικρή γεύση από το τι περιλαμβάνει η προπόνησή τους.

Ιδού λοιπόν τι κάνουν οι super stars για να έχουν κορμί θανατηφόρο.

Ο Dwayne Johnson κάνει βάρη 6 φορές την εβδομάδα

Προφανώς. Έτσι κατάφερε να «βάλει» 10 κιλά μυϊκής μάζας για τις ανάγκες του τελευταίου Fate of the Furious. Οι προπονήσεις του περιλαμβάνουν κλασσικές ασκήσεις bodybuilding, με ελάχιστη αερόβια τα πρωινά, οι οποίες «χτυπούν» όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες: πλάτη, στήθος, πόδια και χέρια. Ο ίδιος μοιράστηκε μερικές από τις – τεράστιες σε αριθό σετ - προπονήσεις του με το περιοδικό Men’s Fitness. Δείτε τις εδώ.



Η Blake Lively κάνει κολύμβηση και ασκήσεις με kettlebells

 Το θανατηφόρο κορμί που απολαύσαμε στην ταινία Ρηχά Νερά, κάνει προπόνηση περίπου πέντε φορές την εβδομάδα, εστιάζοντας σε πάνω κορμό (Δευτέρα), πόδια (Τρίτη), κολύμβηση (Τετάρτη), πάνω κορμό (Πέμπτη) και κάτω κορμό (Παρασκευή). Τα Σάββατα συνήθως γυμνάζει χέρια και ώμους. Μια φορά την εβδομάδα, όπως εκμυστηρεύτηκε ο προπονητής της, χρησιμοποιεί kettlebells για να κάνει την άκρως αποτελεσματική άσκηση των sumo dead lifts. Η συγκεκριμένη παραλλαγή των άρσεων θανάτου γυμνάζει άκρως αποτελεσματικά όλη την πίσω πλευρά του σώματος.

Heidi Klum: Τα παιδία παίζει

Και η ίδια παίζει μαζί τους, μιας και δεν έχει καθόλου χρόνο για να πηγαίνει γυμναστήριο. Όπως λέει στο περιοδικό Shape, «το να έχεις τέσσερα παιδιά είναι από μόνο του προπόνηση, επομένως προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για παιχνίδι έξω… οικογενειακά». Σκεφτείτε λοιπόν ποδηλατάδες, τρέκινγκ, βόλτα τον σκύλο και τραμπολίνο.

Ο Hugh Jackman κάνει ελεύθερα βάρη

Οι κλασσικές, παραδοσιακές ασκήσεις δύναμης, όπως άρσεις θανάτου, καθίσματα και πιέσεις στήθους βρίσκονται στο προπονητικό… μενού του Wolverine ο οποίος χρησιμοποιεί την κλασσική μέθοδο της πυραμίδας (αύξηση βάρους, μείωση επαναλήψεων) για να μην μένει στάσιμος σωματικά.

Η Beyonce προτιμά τα σπριντ

Στο περσινό της τουρ εμφανίστηκε πιο γυμνασμένη από ποτέ και αυτό οφείλεται στην εντατική της προπόνηση: μπoξ, battle rops και σπριντ σε διαλειμματική μορφή (1 λεπτό σπριντ ακολουθούμενο από 2 λεπτά γρήγορο περπάτημα και ξανά το ίδιο για 30 λεπτά) αποτέλεσαν το κυρίως μέρος των προπονήσεων της Beyonce. Ο προπονητής της επίσης την έβαζε να κάνει μπόλικα squat press με kettlebell, μια σούπερ άσκηση η οποία γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος.

Η Madonna αγαπά την γιόγκα

Πριν γίνει… κουλ, από το 1998, η Madonna εξασκούσε την πανάρχαιη μέθοδο με ευλάβεια έχοντας αντικαταστήσει το γυμναστήριο με αυτήν. Αυτήν την περίοδο, οι προπονήσεις της έχουν περισσότερη ποικιλία. Πέρα από γιόγκα, η τραγουδίστρια εξασκεί πολεμικές τέχνες, μποξ, και λίγα βάρη στις έξι εβδομαδιαίες προπονήσεις της.

Η Kate Upton κάνει bear crawls

Το ζέσταμα του μοντέλου που φιγουράρει κάθε χρόνο στο εξώφυλλο του Sports Illustrated περιλαμβάνει foam rolling, διατάσεις, προβολές και περπατήματα με λάστιχο στα πόδια, ενώ το κυρίως μέρος είναι μια μορφή κυκλικής προπόνησης με ασκήσεις δύναμης: squat, sledges, hip thrusts και bear crawls περιλαμβάνονται στην καθημερινή της ρουτίνα. Στην τελευταία άσκηση μάλιστα, τα bear crawls, «τραβάει» περισσότερα από 150 κιλά! 



Ο Chris Pratt προπονείται επτά φορές την εβδομάδα

Ο σταρ του Guardians of the Galaxy κάνει αρκετό mix and match στις προπονήσεις του. Vinyasa yoga, Crossfit και Tabata – μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης – περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του.

Ν. Γ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v