Πώς θα κάνω Yoga και Pilates στο σπίτι

Θέλετε να ξεκινήσετε Yoga και Pilates αλλά δεν βρίσκετε χώρο; Δείτε βασικές ασκήσεις για τις δύο μεθόδους που μπορείτε να κάνετε σπίτι.
Πώς θα κάνω Yoga και Pilates στο σπίτι
Yoga και Pilates. Δύο άκρως δημοφιλείς μέθοδοι εκγύμνασης, η καθεμία με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, προσφέρουν σημαντικά οφέλη στο σώμα μας και εξακολουθούν να προσελκύουν πλήθος κόσμου σε ομαδικά ή ατομικά μαθήματα.

Τι γίνεται όμως αν δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε κάποιο μάθημα σε στούντιο ή γυμναστήριο;

Κανένα πρόβλημα. Δείτε παρακάτω δύο ολοκληρωμένες «προπονήσεις» pilates και Yoga τις οποίες μπορείτε να κάνετε στο δωμάτιό σας, με μοναδικό εξοπλισμό ένα στρώμα.

Pilates: 7 βασικές ασκήσεις κορμού

Ορθοσωμία, ενδυνάμωση «κρυφών» μυών οι οποίοι στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και διατατικές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν περιλαμβάνονται στο παρακάτω βασικό ασκησιολόγιο Pilates.

The 100

Από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις Pilates. Αν είστε εντελώς αρχάριοι, ξεκινήστε με 50 επαναλήψεις. Σε κάθε περίπτωση εισπνέετε ανά πέντε επαναλήψεις και εκπνέετε για άλλες πέντε. Όταν τελειώσετε τις επαναλήψεις, ξεκουράζεστε και επαναλαμβάνετε για πέντε συνολικά φορές.



Ρολάρισμα

Σούπερ συνδυασμός για… μασάζ πλάτης και ενδυνάμωσης κοιλιακών. Επαναλάβετε για πέντε φορές.



Κυκλικές κινήσεις ποδιού

Με αυτήν την κίνηση μαθαίνετε πώς θα απομονώσετε την κίνηση του ποδιού, κρατώντας σφιγμένους τους κοιλιακούς σας. Κάντε πέντε κύκλους δεξιόστροφα και πέντε αριστερόστροφα για κάθε πόδι και μετά αλλάξτε πόδι και κάντε το ίδιο.



Single-Leg Teaser

Εύκολη παραλλαγή του κλασσικού pilates Teaser, στο οποίο και τα δύο πόδια τεντώνουν στον αέρα. Κάντε 4 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.



Criss Cross

Θυμίζει κίνηση ποδηλάτου και δυναμώνει εξαιρετικά τους κοιλιακούς μύες. Ξεκινήστε «μένωντας» σε κάθε στροφή για τρία δευτερόλεπτα για συνολικά τέσσερεις στροφές, και συνεχίστε σε πιο γρήγορο τέμπο – εναλλάξ – για οκτώ ακόμα στροφές.



Saw

Το «πριόνι» θυμίζει αρκετά τα κλασσικά ροκανίσματα, και βοηθά παράλληλα στη διάταση των ώμων και του πάνω μέρους της πλάτης. Κάντε τρεις μικρές επικύψεις σε κάθε πόδι, εναλλάξ για 4 συνολικά φορές ανά πόδι.



Mermaid

Περισσότερο κίνηση στρέτσινγκ, παρά δυναμική, η «Γοργόνα» βελτιώνει την κινητικότητα στην πλάγια κάμψη της σπονδυλικής στήλης και χαλαρώνει τους μύες της μέσης. Κάντε τέσσερις επικύψεις στη μία πλευρά, αλλάξτε τα πόδια σας όπως φαίνεται στο βίντεο και κάντε άλλες τέσσερις από την άλλη.



Αφού ολοκληρώσετε τις παραπάνω ασκήσεις τη μία μετά την άλλη, ξεκουραστείτε για μερικά λεπτά και επαναλάβετε τον κύκλο για 2-4 φορές.

Yoga: Vinyasa για αρχάριους

Εναρμόνιση πνεύματος και σώματος, αλλά και ενδυνάμωση μυών που σπάνια χρησιμοποιούμε είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της Yoga. Δείτε στο παρακάτω βίντεο βασικές ασκήσεις της «δυναμικής» Vinyasa που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.



 
Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v